Άρθρα

Η εμπειρία μας από μια πρωτότυπη εκδήλωση κρητικής γευσιγνωσίας!

Η εμπειρία μας από μια πρωτότυπη εκδήλωση κρητικής γευσιγνωσίας!

Πριν από λίγες μέρες είχα ανακοινώσει στο facebook τη συμμετοχή μου σε μια δοκιμασία γευσιγνωσίας κρητικών προϊόντων. Μου ευχήθηκαν τότε οι πολυάριθμοι φίλοι της σελίδας «καλή επιτυχία», νομίζοντας ίσως από κακή διατύπωση δική μου ότι επρόκειτο για διαγωνισμό.

Η εμπειρία μας από μια πρωτότυπη εκδήλωση κρητικής γευσιγνωσίας!

Στην ουσία επρόκειτο για ένα event γευσιγνωσίας κρητικών προϊόντων, μια πιστοποίηση της ποιότητας και της διαφορετικότητας των κρητικών υλικών, τόσο από ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί βιωματικά ή επαγγελματικά με αυτά, όσο και από φίλους του καλού φαγητού. Η διοργάνωση έγινε με πρωτοβουλία των υπευθύνων-ιδιοκτητών του γνωστού στους Ηρακλειώτες (και όχι μόνο…) εστιατορίου «Μεράστρι» και του cretalive. Το πρώτο είναι ένα από τα πιο αξιόλογα εστιατόρια του Ηρακλείου με ισχυρή παρουσία στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης και το δεύτερο το πιο δημοφιλές ειδησεογραφικό site της Κρήτης.

Η εμπειρία μας από μια πρωτότυπη εκδήλωση κρητικής γευσιγνωσίας!

Η αξιοπιστία των διοργανωτών αλλά και το τόσο ενδιαφέρον θέμα της διοργάνωσης συνέβαλαν στο να αποδεχτώ με χαρά την πρόσκληση-πρόκληση για να συμμετέχω. Η δοκιμασία περιελάμβανε οκτώ πιάτα ανά δύο με την ίδια συνταγή, αλλά με διαφορετικά υλικά. Δηλαδή η μια εκδοχή είχε παρασκευαστεί με κρητικά προϊόντα και η άλλη –ίδια συνταγή- με εισαγόμενα. Παρόλο που και τα οκτώ ήταν καλομαγειρεμένα, ήταν εμφανής η υπεροχή των κρητικών προϊόντων σε όλα όσα δοκιμάσαμε.

Η εμπειρία μας από μια πρωτότυπη εκδήλωση κρητικής γευσιγνωσίας!

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία γευσιγνώστρια, αλλά όσο και να το κάνουμε μια εμπειρία στα κρητικά υλικά τη διαθέτω. Τα συγκεκριμένα όχι μόνο ήταν διακριτά, αλλά ήταν και ιδιαίτερα καλής ποιότητας όπως είναι άλλωστε όλα τα υλικά που χρησιμοποιεί το «Μεράστρι». Θέλω να πω, ότι -όσο υποκειμενική κι αν είναι η γεύση- αν κάποιος έχει δοκιμάσει πάνω από 50 κρητικές γραβιέρες έχει πιο αξιόπιστη άποψη από κάποιον που έχει δοκιμάσει 3-4. Στο “Μεράστρι” λοιπόν όχι μόνο διακρίναμε όλα τα πιάτα με τα κρητικά προϊόντα, αλλά διαπιστώσαμε ότι ήταν και εξαιρετικής ποιότητας. Μια επίσκεψη εκεί θα σας πείσει. Τα συμπεράσματα που έχω εξάγει όλα αυτά τα χρόνια (μετά από αρκετή έρευνα, πολύ διάβασμα και πολύ ψάξιμο) -ότι στις διαφορές των τοπικών κουζινών κυρίαρχο ρόλο έχουν τα υλικά-«πιστοποιήθηκαν» και στην πράξη!

Η εμπειρία μας από μια πρωτότυπη εκδήλωση κρητικής γευσιγνωσίας!

Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες και τους υπεύθυνους της κουζίνας του εστιατορίου «Μεράστρι» καθώς τις  δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους συντελεστές του cretalive που μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω σ’ αυτήν την πρωτότυπη για τα δεδομένα μας εκδήλωση.

Η εμπειρία μας από μια πρωτότυπη εκδήλωση κρητικής γευσιγνωσίας!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες, στιγμιότυπα και video για το event στο cretalive, όπου η κυρία Πεχυνάκη περιγράφει αναλυτικά και με πολύ όμορφο τρόπο την εμπειρία που βιώσαμε όλοι όσοι συμμετείχαμε στη γευσιγνωσία.

https://www.cretalive.gr/kriti/me-epityhia-diexihthi-sto-irakleio-1o-event-kritikis-gastronomias

Να ευχηθούμε να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο