Vegan/vegetarian

Κέικ με κανέλα και καρύδια στη μέση (VIDEO)

Κέικ με κανέλα και καρύδια στη μέση (VIDEO)

Το κέικ της αμερικάνας θείας!

Όταν η θεία Φ. μας έφτιαξε αυτό το κέικ  για πρώτη φορά πριν από πολλά πολλά χρόνια, δεν βρίσκαμε ούτε μαύρη ζάχαρη ούτε καρύδια πεκάν εδώ. Η συνταγή ήταν αμερικάνικη αφού η θεία είχε ξενιτευτεί . Μας το έφτιαχνε με καρύδια και λευκή ζάχαρη στη γέμιση παρόλο που ήθελε μαύρη η συνταγή.
Κέικ με κανέλα και καρύδια στη μέση (VIDEO)

Τα τελευταία χρόνια το ξαναφέραμε στην επικαιρότητα με κάποιες προσαρμογές βέβαια. Τομισό βούτυρο αντικαταστάθηκε με ελαιόλαδο και τα πεκάν εξακολουθούν να αντικαθιστώνται με ντόπια καρύδια . Η κανέλα και η μαύρη ζάχαρη της αρχικής συνταγής (που τώρα βρίσκουμε παντού) διατηρήθηκαν.

Κέικ με κανέλα και καρύδια στη μέση (VIDEO)

Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο και αφράτο κέικ που γίνεται πολύ εύκολα αφού θέλει τα αυγά να προστίθενται ολόκληρα . Δεν χωρίζουμε τα ασπράδια, δεν χτυπάμε μαρέγκα. Κι όμως το ελαιόλαδο και το γιαούρτι το κάνουν ιδιαίτερα αφράτο και η κανέλα ιδιαίτερα αρωματικό.

Παρατηρήσεις

1) Δοκιμάζουμε στα 50 λεπτά βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ μας και κανονίζουμε τον χρόνο ψησίματος που απομένει. Η λάμα πρέπει να βγαίνει καθαρή . Δεν παραψήνουμε όμως να στεγνώσει.Φυσικά δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 45 λεπτά.

2)Επειδή τα μικρά γιαούρτια του εμπορίου δεν γεμίζουν μια κούπα, συμπληρώνουμε με γάλα.

3)Πολλές φορές σ’ αυτό το κέικ έχω αντικαταστήσει το γιαούρτι με κεφίρ με άριστα αποτελέσματα.

4)Αντί καρύδια μπορούμε να βάλουμε αμύγδαλα ή φουντούκια, και αντί αχνοζάχαρη σοκολάτα ή καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα όπως στη συνταγή  που περιγράφω εδώ.

Εύχομαι αυτά που θα έλθουν από αύριο, να είναι καλύτερα από αυτά που ζούμε…

Καλό υπόλοιπο Κυριακής!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο