Vegan/vegetarian

Η πιο απλή μακαρονάδα φούρνου

Η πιο απλή μακαρονάδα φούρνου

Φαγητό σε 30’!

Τα ζυμαρικά στο φούρνο είναι μια εξαιρετική λύση για χορταστικά πιάτα που απολαμβάνει όλη η οικογένεια. Θα λέγαμε πως είναι από τα φαγάκια που τα τελευταία χρόνια συνηθίζουμε να τα χαρακτηρίζουμε comfort food και πιο παλιά μαμαδίστικα. Σ’ αυτήν την κατηγορία εντάσσεται τούτη η μακαρονάδα φούρνου, που πάει από το λίγο στο πολύ.

Η πιο απλή μακαρονάδα φούρνου

Για κάποιες συνταγές συνηθίζω να λέω πως το αποτέλεσμα που απολαμβάνουμε είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των συστατικών τους. Δηλαδή δεν τις πιάνει το μάτι αν απαριθμήσει κανείς τα υλικά τους, αλλά όταν γευτεί αυτά τα πιάτα, απλά …θέλει κι άλλο!

Η πιο απλή μακαρονάδα φούρνου

Αυτή εδώ η μακαρονάδα θα μπορούσε να περιγραφεί κι έτσι: Σχολώ στις 2 (ή στις 3 ή στις 4) δεν έχω κάνει κανένα κουμάντο για φαγητό, έχω όμως πάντα μακαρόνια, τυριά, ελαιόλαδο, και σπιτικές σάλτες στο σπίτι (ή περνώ από το σούπερ μάρκετ και παίρνω μια έτοιμη σάλτσα της εμπιστοσύνης μου). Μέσα σε μισή ώρα, έχω χορταστικό και νόστιμο φαγητό  για όλη την οικογένεια!

Η πιο απλή μακαρονάδα φούρνου

Ή είναι βράδυ, έχουμε παραφάει κρεατικά τις τελευταίες μέρες, δεν θέλουμε delivery (καλά εμείς τέτοιο σπανίως, αλλά λέω για μικρομάνες εργαζόμενες…) και θέλω κάτι εύκολο και γρήγορο. Νάτη λοιπόν πάλι αυτή τη νόστιμη μακαρονάδα εκ των ενόντων! Ε, ας μην πάω σε άλλες περιπτώσεις (φοιτητικές παρέες, αφραγκίες, οξείες τεμπελίτιδες κλπ κλπ).

Η πιο απλή μακαρονάδα φούρνου

Θα μου πείτε, και «γιατί στο φούρνο;». Ε, όσο και να το κάνεις άλλη αίσθηση  δίνουν τα λιωμένα τυράκια με τα ζυμαρικά, αλλιώς δένουν με την κόκκινη σάλτσα, και τελικά το πιάτο αναβαθμίζεται με το ολιγόλεπτο πέρασμα από το φούρνο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Παρατηρήσεις

  • Δίνω τις ποσότητες των υλικών ανά 100 gr που είναι αρκετά για μια μερίδα. Τελευταία φτιάχνω αυτήν τη μακαρονάδα με 200-220 gr ζυμαρικά επειδή θέλουμε 2 μερίδες. Μπορούν να γίνουν και σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ανά 100 gr.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε light τυριά. E, δεν θα είναι το ίδιο αλλά αν υπάρχει λόγος δίαιτας μειωμένων λιπαρών κάνουμε τον συμβιβασμό…
  • Εδώ έβαλα σάλτσα με ψητή ντομάτα που έχω στο ντουλάπι μου (δικής μου παρασκευής, υπέροχη, να τη δοκιμάσετε 😉 ) αλλά έχω χρησιμοποιήσει και κοινή έτοιμη κονσέρβα κονκασέ ντομάτας που την έχω βάλει να πάρει μια βράση με λίγα μπαχαρικά όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια. Και φυσικά την εποχή της φρέσκιας ντομάτας, θα βάλουμε φρέσκια σφικτή ντομάτα και λίγα παραπάνω μπαχαρικά για τη γεύση! Σε μια «φοιτητική» έκδοση θα μπορούσαμε να βάλουμε και μια καλή σάλτσα εμπορίου. Φυσικά πάντα μπορούμε να φτιάξουμε σάλτσα εξ αρχής αν μας παίρνει ο χρόνος!
  • Δεν θα αναφέρω εδώ πόσα άλλα υλικά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε (μανιτάρια, αλλαντικά κλπ) γιατί ο τίτλος είναι σαφής ;-). Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε κάθε φορά!

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο