Μενού εβδομάδας

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Καλημέρα, Καλό Σαββατοκύριακο. Αν και το ημερολόγιο λέει Άνοιξη, οι θερμοκρασίες δείχνουν καλοκαίρι! Προσαρμόζουμε το μενού της εβδομάδας για να μη περάσουμε πολλές ώρες στην κουζίνα. Φυσικά δεν αγνοήσαμε την αυριανή γιορτή της Σαμαρείτιδος (Φωτεινούλες) και τη γιορτή της Πέμπτης (Κωνσταντίνου και Ελένης), και βάλαμε 1-2 γλυκά-κεράσματα στα προτεινόμενα!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή 17-5-2020

Γιουβέτσι με μοσχαράκι

Δευτέρα 18-5-2020

Σφουγγάτο-ομελέτα με κολοκύθια

Τρίτη  19-5-2020

Κοτόπουλο με ντοματίνια και φρέσκα αρωματικά

Τετάρτη 20-5-2020

Χάντρες πλακί στην κατσαρόλα

Πέμπτη 21-5-2020

«Ψευτοπαστίτσιο» με “μπεσαμέλ” γιαουρτιού

Παρασκευή 22-5-2020

Ρύζι με λαχανικά εποχής και -αν θέλουμε- χοχλιούς

Σάββατο  23-5-2020

Ψαράκι τηγανητό με βλίτα-κολοκυθάκια-πατάτες βραστά

Σαλάτες

Βλίτα-κολοκυθάκια-πατάτες βραστά

«Τσιμπητά» (ραδικάσταχα) βραστά

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι

Μακαρονοσαλάτα

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Ανθοτυροκούλουρα

Αλμυρό κέικ καρότου

Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο στο φούρνο ή στο τηγάνι

Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Αγκιναροκεφτέδες

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Κορμός με μαρέγκα σοκολάτας

Εκλεκτά βελούδινα σοκολατάκια πολύ εύκολα!

Λεμονόπιτα με φύλλο κρούστας (εξαιρετική με συνοδεία παγωτού)

Απλό κέικ βανίλιας

Ζαχαροκουλουράκια με ελαιόλαδο για τα παιδιά που διαβάζουν!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Skip to content