Μενού εβδομάδας

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Καλημέρα, Καλό Σαββατοκύριακο. Αν και το ημερολόγιο λέει Άνοιξη, οι θερμοκρασίες δείχνουν καλοκαίρι! Προσαρμόζουμε το μενού της εβδομάδας για να μη περάσουμε πολλές ώρες στην κουζίνα. Φυσικά δεν αγνοήσαμε την αυριανή γιορτή της Σαμαρείτιδος (Φωτεινούλες) και τη γιορτή της Πέμπτης (Κωνσταντίνου και Ελένης), και βάλαμε 1-2 γλυκά-κεράσματα στα προτεινόμενα!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή 17-5-2020

Γιουβέτσι με μοσχαράκι

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Δευτέρα 18-5-2020

Σφουγγάτο-ομελέτα με κολοκύθια

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Τρίτη  19-5-2020

Κοτόπουλο με ντοματίνια και φρέσκα αρωματικά

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Τετάρτη 20-5-2020

Χάντρες πλακί στην κατσαρόλα

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Πέμπτη 21-5-2020

«Ψευτοπαστίτσιο» με “μπεσαμέλ” γιαουρτιού

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Παρασκευή 22-5-2020

Ρύζι με λαχανικά εποχής και -αν θέλουμε- χοχλιούς

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Σάββατο  23-5-2020

Ψαράκι τηγανητό με βλίτα-κολοκυθάκια-πατάτες βραστά

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Σαλάτες

Βλίτα-κολοκυθάκια-πατάτες βραστά

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

«Τσιμπητά» (ραδικάσταχα) βραστά

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Μακαρονοσαλάτα

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Ανθοτυροκούλουρα

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Αλμυρό κέικ καρότου

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο στο φούρνο ή στο τηγάνι

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Αγκιναροκεφτέδες

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Κορμός με μαρέγκα σοκολάτας

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Εκλεκτά βελούδινα σοκολατάκια πολύ εύκολα!

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Λεμονόπιτα με φύλλο κρούστας (εξαιρετική με συνοδεία παγωτού)

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Απλό κέικ βανίλιας

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Ζαχαροκουλουράκια με ελαιόλαδο για τα παιδιά που διαβάζουν!

Μενού 20: Από 17-5-2020 ως  23-5-2020

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο