Από τα πιο εύκολα που υπάρχουν!
Οι παρασκευές με τυριά δεν τελειώνουν στην κουζίνα μου. Αυτοσχεδιασμοί, συνταγές που κάπου είδα, κάπου διάβασα, κάποιος μου είπε. Συνταγές παλιές και καινούριες, οικογενειακές και από φίλους, απλές και σύνθετες.
Το τυρί είναι το ίσως το πιο αγαπημένο μου υλικό και δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου. Κι όπως έχω την τύχη να ζω σ’ ένα τόπο που αφθονούν πολλές και καλές ποικιλίες τυριών, μάλλον δεν θα πάψω ποτέ να πειραματίζομαι με τα τυριά και να φτιάχνω λογιώ λογιώ * τυροπιτάκια και μυζηθρόπιτες.
Ετούτα εδώ είναι πανεύκολα, και μπορούν να ετοιμαστούν σε ελάχιστο χρόνο. Δηλαδή αντί να βγάλεις με τη ρακή , με το χυμό ή με τον καφέ σκέτο τυρί και ψωμί, παρουσιάζεις σε 5-10 λεπτά μια πιατέλα με τυροπιτάκια τηγανητά που γίνονται ανάρπαστα!
Κι αν έχεις και παραπάνω χρόνο –όχι πολύ, κανένα μισάωρο- ανάβεις το φούρνο με το που τα βάζεις μπροστά και έχεις τα πιο εύκολα τυροπιτάκια του φούρνου!
*λογιώ λογιώ : πολλών ειδών
Υλικά
Γίνονται 25-30 τυροπιτάκια
1 κεσεδάκι 200-220 ml γιαούρτι
1 αυγό
30 ml (2 κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο
20gr (1 κουταλιά της σούπας) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250gr φέτα (μπορεί να είναι και σε τρίμματα)
Περίπου 300gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή για όλες τις χρήσεις με 2 κουταλάκια μπέικιν
(η ζύμη να μη κολλά στα χέρια αλλά να μην είναι σφικτή).
Ελάχιστο αλάτι (ανάλογα με τη φέτα)
Προαιρετικά, λίγη ρίγανη ή δυόσμο ή μαϊντανό
Αν τα τηγανίσουμε: Περίπου μισή κούπα (125ml) ελαιόλαδο
Αν τα ψήσουμε στο φούρνο: λίγο σουσάμι
Επί το έργον
Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!
Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να μην χάνετε κανένα βίντεο της σελίδας μας!
Παρατηρήσεις
- Αντί αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 κουταλάκια μπέικιν
- Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε λίγο από το αλεύρι με τριμμένο ξερό πικάντικο τυρί.
- Αν δεν έχουμε γιαούρτι το αντικαθιστούμε με200 ml γάλα και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Τότε μπορεί να μεταβληθεί λίγο η ποσότητα του αλευριού.
[…] Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο στο φούρνο ή στο τηγάνι (video) […]
Πολύ ωραία συνταγή.Εβαλα δυόσμο,μπόλικο πιπέρι κει γλυκειά πάπρικα και τα έψησα στο φούρνο.Την άλλη φορά θα δοκιμάσω να βάλω και κεφαλοτύρι.Να μειώ-
σω τη ποσότητα της φέτας?(με το πιπέρι δεν τα πάτε καλά η ηταν πικάντικη η φέτα σας?)
Θέλουν την υγρασία της φέτας, αλλιώς αν βάλετε μόνο κεφαλοτύρι αυξήστε τα υγρά (λίγο γάλα, ένα αυγό ακόμη ή περισσότερο γιαούρτι…) ή ελαττώστε το αλεύρι. Μια χαρά θα γίνουν! Με το πιπέρι δεν έχω τίποτα, κάθε άλλο! Αλλά αυτά τα πιτάκια τα φτιάχνουμε συνήθως για παιδάκια οπότες δεν το αναφέρω ρητά και κατηγορηματικά!
[…] 2000 κουμπάνια από τον Πολιτιστικό σύλλογο Χουμερίου, 1500 τυροπιτάκια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόνης, 15 διαφορετικά […]
Πολύ νόστιμα
Ευχαριστώ πολύ!
[…] Αντί αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 κουταλάκια μπέικιν Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε λίγο από το αλεύρι με τριμμένο ξερό πικάντικο τυρί. Αν δεν έχουμε γιαούρτι το αντικαθιστούμε με200 ml γάλα και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Τότε μπορεί να μεταβληθεί λίγο η ποσότητα του αλευριού. Πηγή: cretagastronomy.gr […]
Νοστιμότατα και εξαιρετικό συνοδευτικό για μπυρίτσα ή …ρακή!
Πράγματι! Μεζές στη στιγμή!
Πάρα πολύ ωραία και γρήγορα.
Ευχαριστώ πολύ!
Τώρα ξεκινώ άρχισα με τα σουσαμένιο κουλουράκια θαυμάσια!!!
Εύχομαι να σας αρέσουν! Καλοφάγωτα!
Γεια σας,
πολυ ευκολη και ωραια η συνταγη και αποφασισα να την κανω.Εγω αντι ν ατα τηγανισω τα εψησα στο φουρνο.Μου εγιναν ομως λιγο σφιχτα.Παιζει ρολο το τι γιαουρτι θα χρησιμοποιησουμε?Εγω εβαλα το στραγγιστο επειδη δεν ειχα το παραδοσιακο γιαουρτι και ηθελα οπωσδηποτε να τα κανω οταν ειδα τη συνταγη.Μηπως αυτο εφταιγε που μου εγιναν λιγο σφιχτα?
Τελος θα ηθελα να πω οτι οι συνταγες σας ειναι εξαιρετικες και με τον τροπο που τις παρουσιαζετε εκτος του οτι μας λυνετε ολες τις αποριες μας δινετε και χρησιμες πληροφοριες.
Καλησπέρα σας! Προφανώς φταίει το γιαούρτι. Εγώ σ’ αυτή τη συνταγή βάζω κοινό γιαούρτι που έχει περισσότερη υγρασία από το στραγγιστό. Αν βάλω στραγγιστό ελαττώνω λίγο το αλεύρι. Και μια συμβουλή: αν τα ψήνετε στο φούρνο, σηκώνουν λίγο παραπάνω ελαιόλαδο από τα τηγανητά που ρουφούν και στο τηγάνισμα. Οπότε μπορείτε να ισορροπήσετε το αλεύρι με το λάδι. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και την εμπιστοσύνη!
Σας ευχαριστω για την απαντηση,την επομενη φορα θα ακολουθησω τις συμβουλες σας.Καλη συνεχεια
πολύ εύκολη και χρήσιμη συνταγη
Ευχαριστώ πολύ!
ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΖΙΘΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!
ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!!!!
Τις πιο πολλές φορές μυζήθρα βάζω φίλη μου! Κι εγώ σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
Για άλλη μια φορά μας δώσατε μια καταπληκτική συνταγή – εύκολη, νόστιμη και ισορροπημένη, με υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι! Έβαλα μείγμα μυζήθρας και φέτας, προσθέτοντας λίγη ρίγανη, και σέρβιρα με μέλι παραγωγής μας — πραγματικά ονειρεμένα! Να είστε καλά <3
Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε! Πολύ πρωτότυπος και ενδιαφέρων ο συνδυασμός ρίγανη-μέλι που επιχειρήσατε. Θα δοκιμαστεί!
Αυτά τα πιτάκια μου ξυπνούν ρεθεμνιωτικες αναμνήσεις και ποτέ δεν επεδίωξα να τα φτιάξω, αλλά ποτέ δεν είναι αργά… Έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε τη διπλάσια ποσότητα και να βάλετε τα μισά στην κατάψυξη ώστε να είναι έτοιμα για τους επόμενους μουσαφίρηδες; Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε το μείγμα στο ξεπάγωμα.. Ευχαριστώ
Σχεδόν πάντα φτιάχνω περισσότερα απ’ όσα χρειάζομαι! Ναι, διατηρούνται στην κατάψυξη… Δεν τα αφήνω να χρονίσουναλλά 4-5 εβδομάδες είναι μια χαρά. Δεν τα ξεπαγώνω εντελώς, τα αφήνω 10 λεπτά εκτός κατάψυξης και τα τηγανίζω!
Τέλεια,τέλεια,τέλεια !!!!
Ευχαριστώ πολύ, πολύ, πολύ!
Καλημέρα σας! Σας ευχαριστούμε πολύ για τον πλούτο των συνταγών που μας προσφέρετε! Σας παρακολουθώ συστηματικά και δοκιμάζω πολύ συχνά τις συνταγές σας. Ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση: στα τυροπιτάκια μπορώ να μη βάλω το βούτυρο? Αν ναι, με τι πρέπει να το αντικαταστήσω? Θα τα ψήσω στον φούρνο. Καλή συνέχεια με κέφι και χαρά σε ό, τι κάνετε!
Καλημέρα και σε σας! Ναι, μπορείτε να μη βάλετε βούτυρο. Αντικαταστείστε το με λίγο ακόμη ελαιόλαδο!Αφού θα τα ψήσετε στον φούρνο, βάλτε 2 κουταλιές ακόμη!