Vegan/vegetarian

Κεφτέδες με αγκινάρες

Κεφτέδες με αγκινάρες

Αγκιναροκεφτέδες να τους πω;

Η ανάρτηση αυτή δεν είναι ακριβώς εξ αναβολής, γιατί οι κεφτέδες με αγκινάρες των φωτογραφιών παρασκευάστηκαν πριν λίγες μέρες. Όμως η συνταγή είχε δοκιμαστεί τον Μάιο που μας πέρασε, στη λογική του “μέχρι μουσακά με αγκινάρες φτιάχνουμε, γιατί όχι και κεφτέδες;”. Για διάφορους λόγους, εκεί που έλεγα πως θα την ξαναφτιάξω για να πάρω φωτογραφίες, πέρασε η εποχή της αγκινάρας και έτσι η ανάρτηση έμεινε για φέτος! Αγκιναροκεφτέδες λοιπόν!

Κεφτέδες με αγκινάρες

Παρόλο που πέρυσι τους είχαμε δοκιμάσει με φρέσκιες αγκινάρες, προχθές τους έφτιαξα με κατεψυγμένες δικές μου. Ένα σακουλάκι που μου είχε ξεμείνει από πέρυσι χρησιμοποιήθηκε για τους κεφτέδες μου. Μπορώ να πω πως κανείς δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για κατεψυγμένες! Η μέθοδος που τις καταψύχω τα τελευταία χρόνια είναι πολύ επιτυχημένη όπως έχω επανειλημμένα διαπιστώσει.

Κεφτέδες με αγκινάρες

Θα μου πείτε, όρεξη πολλή για συνταγές δεν έχουμε αυτές τις μέρες. Ούτε εγώ, είναι η αλήθεια! Μα ΠΡΕΠΕΙ! Πρέπει να απασχολήσουμε με κάποια πράγματα το μυαλό και τα χέρια μας. Εκτός από τη σωματική μας υγεία, πρέπει να προστατέψουμε και την ψυχική μας υγεία. Μη το πάρετε σαν διδακτισμό, σε μένα το λέω πιο πολύ… Μένουμε στο σπίτι και κάνουμε ό,τι πρέπει για να είμαστε καλά εμείς και οι άλλοι!

Κεφτέδες με αγκινάρες

Ας δούμε λοιπόν τα κεφτεδάκια μας. Όπως όλα τα κεφτεδάκια με λαχανικά, η νοστιμιά τους βασίζεται στα αρωματικά. Αν αγαπάτε τις αγκινάρες, αυτά εδώ θα τα βρείτε πιο νόστιμα ακόμη κι από τα πιο διάσημα κεφτεδάκια λαχανικών που  κατά τη γνώμη μου είναι αυτά με κολοκύθα ή κολοκύθια. Τους γνωστούς κι αγαπημένους κολοκυθοκεφτέδες (εδώ κι εδώ).

Κεφτέδες με αγκινάρες

Αν λοιπόν έχετε προμηθευτεί ή πρόκειται να προμηθευτείτε αγκινάρες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες, διαθέστε μια ποσότητα για αγκιναροκεφτέδες! Θα τους απολαύσουν και τα παιδάκια! Για τις φρέσκιες, δείτε πως καθαρίζονται στη σχετική ανάρτηση.

Κεφτέδες με αγκινάρες

Παρατηρήσεις

  • Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί της επιλογής μας. Δεν είναι όμως απαραίτητο, δεν θέλουμε να καλύψει την αγκινάρα. Ανάλογα με την υγρασία του τυριού που θα βάλουμε μπορεί να χρειάζεται ρύθμιση η ποσότητα του αλευριού.
  • Μπορούμε να παραλείψουμε το αυγό αν θέλουμε νηστίσιμους ή vegan τους αγκιναροκεφτέδες.
  • Τα κεφτεδάκια μπορούν να διατηρηθούν άψητα στην κατάψυξη για αρκετές μέρες! Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αποψύξουμε, σε λίγο πιο χαμηλή θερμοκρασία για να προλαβαίνουν να ψήνονται και από μέσα.

Καλά να είμαστε, καλά να περνάμε, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο