Air Fryer (φριτέζα αέρος)

Πανσέτες στο air fryer

Πανσέτες στο air fryer

Σαν στα κάρβουνα!

Υποθέτω ότι ακόμη και όσοι δεν έχουν αυτό το νέο «εργαλείο» στην κουζίνα τους γνωρίζουν τι είναι. Τέτοιες συσκευές κυκλοφορούν πολλά χρόνια (ως φριτέζες χωρίς λάδι) αλλά μόνο σχετικά πρόσφατα έχουν γίνει πιο προσιτές στο ευρύ κοινό και έχουν εμπλουτίσει τα προγράμματα και τις λειτουργίες τους. Το air fryer το βρίσκουμε και ως “φριτέζα αέρος”, γιατί όντως ψήνει με θερμό αέρα, δεν τηγανίζει.

Πανσέτες στο air fryer

 

Έβαλα το air fryer στην κουζίνα μου πριν από ένα σχεδόν χρόνο, και είναι από τις συσκευές που έχω καταευχαριστηθεί. Γρήγορα και εύκολα πιάτα «σαν τηγανητά», πιο ελαφριά, με λίγοτερες θερμίδες, σε λιγότερο χρόνο και με μικρότερο κόστος. Διάβασα κάπου ότι είναι η πρώτη σε πωλήσεις συσκευή φέτος, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που μας ταλανίζει.

Πανσέτες στο air fryer

Είναι η αλήθεια ότι είμαι gadgetάκιας… Ανέκαθεν εργαζόμενη, ήθελα πάντα να έχω στο σπίτι μου συσκευές που διεκολύνουν τη ζωή μας και την προετοιμασία του φαγητού στο σπίτι. Και αρτοπαρασκευαστής, και αποχυμωτής, και slowcooker και μίξερ σταθερό και χεριού και ό,τι κυκλοφορούσε… Και μαντεμένια και ανοξείδωτα και εμαγιέ και πήλινα σκεύη, όλα τα έχω δοκιμάσει. Και όχι, δεν είμαι με όλα ευχαριστημένη, κάποια ήταν “τσάμπα λεφτά”, αλλά μερικά μου λύνουν τα χέρια!

Πανσέτες στο air fryer

Ναι, ξέρω… Είναι πιο gourmet κάποιες χρονοβόρες τεχνικές από την χύτρα ταχύτητας (αυτή κι αν έβγαλε τα λεφτά της!),  αλλά πόσες εργαζόμενες και εργαζόμενοι με παιδιά και οικογένεια μπορούν να τις εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους; Τις αφήνουμε λοιπόν για πιο «ιδιαίτερες» μέρες και επιλέγουμε καλό σπιτικό φαγητό με εφικτές διαδικασίες, χωρίς μεγάλο κόστος στη νοστιμιά!

Πανσέτες στο air fryer

Δεν θα σας πω ποια είναι η μάρκα της δικής μου συσκευής, υποθέτω ότι όλα πάνω κάτω παρόμοια είναι και «μαύρη διαφήμιση» εμείς δεν κάνουμε. Επειδή όμως είχα πάρα πολλές inbox ερωτήσεις μετά την πρόσφατη ανάρτηση με τα «μπιφτέκια» οσπρίων που έψησα στο airfryer έδειξα εδώ, αποφάσισα να δημοσιεύσω κι άλλες συνταγές με τη συγκεκριμένη συσκευή για την οποία έχω να πω ότι είναι από τις πολύ καλές μου αγορές!

Παρατηρήσεις

  1. Προτιμούμε λεπτοκομμένες πανσέτες και ρυθμίζουμε τον χρόνο της δεύτερης φάσης ανάλογα με το πάχος τους.
  2. Αν θέλουμε να προσθέσουμε ρίγανη ή θυμάρι, το κάνουμε σε κάποιο από τα ενδιάμεσα γυρίσματα.
  3. Οι πανσέτες στο air fryer, έχουν τα λιπαρά τους, αλλά τουλάχιστον δεν ψήνονται μέσα στο λίπος τους. Νόστιμες και στο τηγάνι και στο γκριλ–δεν λέω- αλλά σαφώς λιγότερο λιπαρές στο air fryer! Σαν στα κάρβουνα!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο