Αλμυρά

Ζυμαρικά φούρνου με καπνιστή παντσέτα (VIDEO)

Ζυμαρικά φούρνου με καπνιστή παντσέτα (VIDEO)

Εύκολο και χορταστικό πιάτο που λατρεύουν τα παιδιά (και όχι μόνο!)

Δεν ξέρω τι συμβαίνει στις δικές σας οικογένειες αλλά για μας η εύκολη λύση στο τραπέζι ήταν πάντα τα ζυμαρικά. Εύκολη και σίγουρη τη λέω εγώ γιατί αρέσει σε όλη την οικογένεια και ποτέ κανείς δεν έχει διαμαρτυρηθεί όταν το πιάτο μπροστά του περιέχει μακαρόνια!

Ζυμαρικά φούρνου με καπνιστή παντσέτα (VIDEO)

Έτσι ανέκαθεν «πείραζα», επινοούσα, έψαχνα συνταγές για μακαρόνια. Διάφοροι τρόποι και μέθοδοι μαγειρέματος, συνδυασμοί τετριμμένοι και πρωτότυποι. Αυτά τα «ψευτοπαστίτσια» (όπως λέω τα ζυμαρικά του φούρνου σε άλλη συνταγή) με εύκολες και γρήγορες κρέμες, ήταν από τα πιο αγαπημένα των παιδιών μου και εξακολουθούν να είναι. Οι μακαρονάδες φούρνου γίνονται ανάρπαστες στο σπίτι μου!

Ζυμαρικά φούρνου με καπνιστή παντσέτα (VIDEO)

Πολλά πλεονεκτήματα. Έχουν λιγότερο  κόπο από όσο δείχνουν είναι πλήρη από διατροφική άποψη και τρώγονται άνετα και ξαναζεσταμένα. Ακόμη, ταιριάζουν σε μπουφέδες περισσότερο θα λέγαμε από το αυθεντικό παστίτσιο και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

Ζυμαρικά φούρνου με καπνιστή παντσέτα (VIDEO)

Αυτή την εποχή μάλιστα που δεν υπάρχουν φρέσκες ντομάτες η χρήση της λευκής κρέμας σ’ αυτό το πιάτο δένει και με την εποχή…Ε, και μιας και η επόμενη εβδομάδα είναι η λεγόμενη “μακαρονού”, βάλτε τη στο πρόγραμμα!

Ζυμαρικά φούρνου με καπνιστή παντσέτα (VIDEO)

Η χρήση της καπνιστής παντσέτας ΚΑΣΣΑΚΗ σε μια πολύ αγαπημένη συνταγή της οικογένειας , αναβάθμισε το αποτέλεσμα και έκανε ακόμη πιο νόστιμη τη μακαρονάδα μας.

Παρατηρήσεις

  • Μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε ζυμαρικό της επιλογής μας (όχι πολύ ψιλό), ακόμη και με σπαγγέτι, αλλά ταιριάζουν καλύτερα τα «κοντά» ζυμαρικά.
  • Αν βάλουμε φρέσκα μανιτάρια τα σωτάρουμε περισσότερη ώρα.
  • Αντί για γραβιέρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτα με άλλο γευστικό αλλά εξίσου νόστιμο αποτέλεσμα.
Βρείτε τα προϊόντα Κασσάκη σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα εδώ.
 
Το κανάλι της εταιρείας Αφοί Κασσάκη στο youtube εδώ.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο