Vegan/vegetarian

Cookies με ταχίνι, και σε νηστίσιμη (αλάδωτη) εκδοχή

Cookies με ταχίνι, και σε νηστίσιμη (αλάδωτη) εκδοχή

Για τη Μεγαλοβδομάδα και όχι μόνο!

Σε δύο εκδοχές τα μπισκοτάκια μας σήμερα, έτοιμα σε ελάχιστο χρόνο και μόνο με 15λεπτο ψήσιμο. Κάτι για τον καφέ, δεν θα χρειαζόμαστε όλη την εβδομάδα πριν να αρχίσει η κατανάλωση των πασχαλινών κουλουριών;

Cookies με ταχίνι, και σε νηστίσιμη (αλάδωτη) εκδοχή

Ε λοιπόν, αυτά είναι από τα πιο νόστιμα μπισκότα με ταχίνι που έχουμε δοκιμάσει. Τα έφτιαξα και στην εκδοχή με βούτυρο και αυγό (όπως προτείνει η αρχική συνταγή), και στη νηστίσιμη παραλλαγή όπου το αυγό αντικαταστάθηκε με μισό μήλο και το κανονικό βούτυρο με φιστικοβούτυρο.

Cookies με ταχίνι, και σε νηστίσιμη (αλάδωτη) εκδοχή

Στις φωτογραφίες παρακάτω φαίνεται μια ενδιάμεση παραλλαγή όπου χρησιμοποίησα μεν αυγό αλλά αντικατέστησα το βούτυρο με φιστικοβούτυρο. Μας άρεσε, κι επειδή οι φωτογραφίες ήταν σχετικά καλύτερες επέλεξα να παρουσιάσω τη συγκεκριμένη. Στα υλικά όμως αναγράφονται όλα τους τα υποκατάστατα.

Η βασική ιδέα είναι από γαλλικό περιοδικό που από τη μια με έχει εκπλήξει με τις υπέροχες συνταγές του κι από την άλλη μου δημιουργεί μια σαρκαστική διάθεση με την υπερβολική ακρίβεια των ποσοτήτων που δίνει στα υλικά. Γιατί είμαι βέβαιη πως αν πάρει κανείς 32gr ζάχαρη και τη ζυγίσει σε 3-4 ζυγαριές, είναι αδύνατον να βγει 32 σε όλες! Δεν έχουμε όλοι τις ζυγαριές ακριβείας που έχουν τα διάφορα labs ζαχαροπλαστικής…Αλλά, έτσι είναι η σωστή ζαχαροπλαστική διατείνονται οι ειδήμονες 😉 !

Cookies με ταχίνι, και σε νηστίσιμη (αλάδωτη) εκδοχή

Τέλος πάντων, ας πάμε στα υλικά…

Παρατηρήσεις

  1. Με το βούτυρο παίρινουν 160-180 gr αλεύρι ενώ με το φιστικοβούτυρο 140 περίπου γραμμάρια. Με το βούτυρο απλώνουν λίγο περισσότερο.
  2. Μπορούμε να βάλουμε ταχίνι με γεύσεις (κακάο, πορτοκάλι, μέλι κλπ), αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψιν αν έχουν ζάχαρη για να μειώσουμε την προτεινόμενη.
  3. Όσοι θεωρούν ότι η σοκολάτα δεν είναι απολύτως νηστίσιμη, ας την αντικαταστήσουν με 50gr χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς ή σταφίδες ή κράνμπερις.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο