Μενού εβδομάδας

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

Επιστροφή στην καθημερινότητα αυτήν την εβδομάδα με πιο απλά πιάτα… Το πρώτο μενού του 2023 περιλαμβάνει πιάτα με υλικά εποχής σχετικά εύκολα, αφού οι περισσότεροι θέλουμε να «αποτοξινωθούμε» από τα μαγειρέματα των εορτών.  Δεν λείπουν όμως και οι αλμυρές και γλυκές λιχουδιές για όσες και όσους έχουν την όρεξη να μαγειρέψουν κάτι πιο σύνθετο 😉 !

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή  8-1-2023

Χοιρινό με σταμναγκάθι στη γάστρα

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

 

 

Δευτέρα 9-1-2023

Χειμωνιάτικο τουρλού

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

 

Τρίτη 10-1-2023

Μακαρόνια με κιμά

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

 

Τετάρτη 11-1-2023

Ρεβίθια με πράσα και σπανάκι

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

 

Πέμπτη 12-1-2023

Κοτόπουλο με πατάτες μπλουμ

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

 

Παρασκευή 13-1-2023

Ρεβιθόρυζο (με τα ρεβίθια που θα περισσέψουν)

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

 

Σάββατο  14-1-2023

Ψαροπίλαφο με παστό μπακαλιάρο

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

 

 

Σαλάτες

Βραστά χόρτα ή λαχανικά

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

 

Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ ντομάτας

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

 

Πατατοσαλάτα αλοιφή

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

 

Μαρουλοσαλάτα σπέσιαλ

Μαρουλοσαλάτα σπέσιαλ!

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Χυλόφτα (ζυμαρικό χειροποίητο ή του εμπορίου σε γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή)

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

 

Τυροπιτάκια με αέρινο φύλλο χωρίς πλάστη

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

 

Κριτσίνια (και όχι μόνο) με την πιο εύκολη ζύμη

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

 

Πίτα με φύλλο κρούστας, και με “μαγικό” χυλό

Πίτα με φύλλο κρούστας και «μαγικό» χυλό 

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Λουκουμάδες

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

 

Σταφιδόψωμα της ευκολίας

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

 

Κέικ μανταρινιού με σοκολάτα

Μενού 1: Από 8-1-2023 ως 14-1-2023

ή κέικ με αποξηραμένα φρούτα

Βασιλόπιτα-κέικ με αποξηραμένα φρούτα

Καλή εβδομάδα! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο