Vegan/vegetarian

Κέικ μανταρίνι – σοκολάτα με ελαιόλαδο (VIDEO)

Κέικ μανταρίνι – σοκολάτα με ελαιόλαδο (VIDEO)

Το πιο αρωματικό!

Το πεσκέσι ήταν “βασιλικό”! Τρεις τεράστιες τσάντες πορτοκαλομαντάρινα και λεμόνια. Αρκετά για να τα απολαύσουμε αλλά και για όλες τις εφαρμογές  που συνηθίζω αυτήν την εποχή. Αράντιστα, ακέρωτα, ολόφρεσκα και πολύ αρωματικά! Ντόπιες ποικιλίες …
Κέικ μανταρίνι – σοκολάτα με ελαιόλαδο (VIDEO)
Τα μανταρινάκια φέτος ήταν μικρά γιατί οι μανταρινιές ήταν κατάφορτες . Μικρά αλλά ολόγλυκα. Φάγαμε, δώσαμε, και δεν τέλειωναν! Έτσι φτιάξαμε και ένα σωρό καλούδια.
Κέικ μανταρίνι – σοκολάτα με ελαιόλαδο (VIDEO)
Το κέικ μανταρινιού ήταν αυτοσχεδιασμός που προέκυψε σαν παραλλαγή παρόμοιων κέικ πορτοκαλιού και χαρακτηρίστηκε
«από τα ωραιότερα που έχεις φτιάξει τον τελευταίο καιρό» από τους δοκιμαστές μου που το δοκίμασαν πριν καλά καλά το στολίσω με το γλάσο.
Βλέπετε, μας είχε σπάσει τη μύτη όσο ψηνόταν και δεν τους πρόλαβα!  Φυσικά η λιπαρή ουσία ήταν και σ’ αυτό το κέικ το ελαιόλαδο, όπως άλλωστε συνηθίζω στα περισσότερα κέικ μου.
Κέικ μανταρίνι – σοκολάτα με ελαιόλαδο (VIDEO)
Εύκολο,  χωρίς ιδιαίτερο χτύπημα αφού τα αυγά δεν είναι χωρισμένα και δεν κάνουμε μαρέγκα, και οικονομικό αφού η δόση μας δίνει
οικογενειακό μέγεθος, σε 28άρα φόρμα!
Κέικ μανταρίνι – σοκολάτα με ελαιόλαδο (VIDEO)

Παρατηρήσεις

1)Τα κέικ με πολτό φρούτου συνήθως θέλουν  λίγο παραπάνω ψήσιμο από τα υπόλοιπα. Μπορούμε να περιορίσουμε λίγο το χρόνο αν μοιράσουμε το μείγμα σε δυο μακρόστενες φόρμες Έτσι μάλιστα  μπορούμε να γαρνίρουμε το ένα με γλάσο και το άλλο με λιωμένη σοκολάτα.

2)Αν τα μανταρίνια είναι πολύ γλυκά αφαιρούμε λίγη ζάχαρη από τις 2 κούπες. Τα δικά μου ήταν μέλι και έβαλα 1 και ¾ κούπες.

3)Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κλημεντίνες αντί μανταρίνια

4) Όπως πάντα για τα κέικ, δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν περάσουν 45 λεπτά. Βάζουμε το κέικ σε σχάρα λίγο πιο κάτω από τη μεσαία αν έχει τέτοια ο φούρνος μας και το σκεπάζουμε  αν χρειάζεται προς το τέλος με χαρτί ψησίματος  για να μη καεί η επιφάνειά του. Εν τέλει ,-εκτός από τα στάνταρντς που ισχύουν για όλα τα κέικ-  επειδή  κάθε φούρνος έχει τις ιδιαιτερότητές του, βρίσκουμε εκείνες του δικού μας με 2-3 δοκιμές!

Καλό θα ήταν οι κυρίες που έχουν αντιγράψει τη συνταγή να βάζουν ένα link στην πηγή! Ως και video έχουν γυρίσει με το συγκεκριμένο κέικ!

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο