VIDEOS

Μακαρόνια φούρνου με τυριά, στα γρήγορα! (VIDEO)

Μακαρόνια φούρνου με τυριά, στα γρήγορα! (VIDEO)

Για εργαζόμενους γονείς…

Υπάρχει πιο εύκολη και γρήγορη λύση από τα ζυμαρικά και τις ομελέτες, αν δεν έχουμε κάτι άλλο για το τραπέζι της οικογένειας; Δεν εννοώ τους singles και τους fit . Εννοώ αυτό ακριβώς που υπονοεί ο υπότιτλος. Στη λογική αυτή είναι τούτα  τα χορταστικά μακαρόνια φούρνου με τυριά που βρίσκουμε εύκολα!

Μακαρόνια φούρνου με τυριά, στα γρήγορα! (VIDEO)

Οι περισσότεροι της γενιάς μας το έχουμε περάσει, το έχουμε ζήσει. Να γυρνάς στο σπίτι και να μην έχεις κάμει «κουμάντο» από την προηγούμενη για το οικογενειακό τραπέζι. Παρόλο που οι περισσότεροι γονείς μαγειρεύουν αποβραδίς, σίγουρα υπάρχουν μέρες που γυρνάμε στο σπίτι με τη σκέψη του «τι θα φάμε πάλι σήμερα…».

Μακαρόνια φούρνου με τυριά, στα γρήγορα! (VIDEO)

Τελευταία, και με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου, έχω καταφύγει σε τέτοια πιάτα αρκετές φορές. Φαγητό στα γρήγορα, χορταστικό, σπιτικό, σίγουρα καλύτερο από  fast food από εκείνα που λατρεύουν τα παιδιά. Και με υλικά που δεν χρειάζεται να πάμε σε άμε σε delicatessen για να τα βρούμε. Υπάρχουν πια σε όλα τα Σούπερ Μάρκετς.

Μακαρόνια φούρνου με τυριά, στα γρήγορα! (VIDEO)

Ας τα δούμε λοιπόν, με τα υλικά που χρησιμοποίησα εγώ αυτήν τη φορά, αφού σχεδόν πάντα έχω αυτά τα εξαιρετικά κατεψυγμένα μακαρόνια στην κατάψυξή μου. Στην ουσία ο μόνος μετρήσιμος χρόνος γι αυτό το πιάτο είναι ο χρόνος που μπαίνουν στον φούρνο. Τα ζυμαρικά βράζουν σε 2 λεπτά! Ανάβουμε λοιπόν τον φούρνο με το που μπαίνουμε στο σπίτι και σε μισή ώρα στρώνουμε τραπέζι!

Μακαρόνια φούρνου με τυριά, στα γρήγορα! (VIDEO)

Παρατηρήσεις

  • Τα τυριά που χρησιμοποιώ εγώ είναι προφανώς κρητικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε ένα απ’ αυτά ή όλα με όποιο έχουμε… Φυσικά με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα.
  • Αν όλα μας τα τυριά είναι σκληρά και ξερά, αυξάνουμε το γάλα κατά 50 ml, αν είναι νωπά αρκούν γι αυτές τις ποσότητες τα 250 ml.
  • Παλιότερα αυτές τις συνταγές τις φτιάχναμε με κρέμα γάλακτος. Θεωρώ ότι το πιάτο φορτώνεται με πολλά λιπαρά έτσι. Εξάλλου και με το γάλα το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!
  • Στο σερβίρισμα που φαίνεται στο βίντεο, το φαγητό είναι κρυώσει λίγο. Μπορεί αν σερβιριστεί άμεσα να μη είναι «γεωμετρικές» οι μερίδες, αλλά σίγουρα είναι ακόμη πιο λαχταριστό!
  • Για ακόμη πιο γρήγορη μακαρονάδα με το συγκεκριμένο προϊόν, δείτε τη μακαρονάδα του δεκαλέπτου που προτείνουμε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο