Μενού εβδομάδας

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

Έτοιμο και σήμερα το μενού μας! Παρόλο που είμαστε στην καρδιά του Χειμώνα, δεν μας έχει δείξει ακόμη τα δόντια του ο καιρός.  Τα πιάτα μας είναι …θερμαντικά και βέβαια πάντα με υλικά εποχής, ίσως ο Άγιος Αντώνιος αλλάξει τα πράγματα κατά την παροιμία “τ’ Αγ’ Αντωνιού, για(ή) βρέχει για χιονίζει για τα πρόβατα σταλίζει”! Δεν ξεχνάμε τους Αντώνηδες και τις Αντωνίες , τους Θανάσηδες και τις Αθανασίες που γιορτάζουν αυτήν την εβδομάδα κι έτσι τα γλυκά που προτείνουμε είναι πιο γιορταστικά.

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 15-1-2023

Μακαρόνια  σύζουμα με βραστό κρέας

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

ή αν έχετε χρόνο, δοκιμάστε τα ζυμένια μακαρόνια της τελευταίας ανάρτησης:

Η αχεντριανή μακαρονάδα: μακαρόνια ζυμένια με κιμά χοιρινό

Δευτέρα 16-1-2023

Λαχανοντολμάδες χωρίς κιμά

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

 

Τρίτη  17-1-2023

Λαζάνια με σπανάκι και τυριά στο φούρνο

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

 

Τετάρτη  18-1-2023

Κόκκινες φακές σούπα

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

 

Πέμπτη  19-1-2023

Κρέας με γιαχνερά χόρτα αυγολέμονο

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

 

Παρασκευή  20-1-2023

Σφουγγάτο με  πατάτες (κι αν θέλουμε λίγο απάκι…)

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

 

Σάββατο  21-1-2023

Ψάρι πλακί στο φούρνο

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

 

Σαλάτες

Πράσινη με αβοκάντο και ηλιόσπορους

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

Χόρτα ή λαχανικά βραστά

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

Παντζάρια σαλάτα με λαδόξιδο

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

Συνοδευτικά, συμπληρώματα, λιχουδιές

Τάρτα με μπρόκολο και τυριά

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

Πρασοτυρόπιτα με πανεύκολο σπιτικό φύλλο

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

Σούπα με ξινόχοντρο

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

Λουκανικόπιτα ή  λουκανικοπιτάκια

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Κριτσίνια, μπισκότα, βουτήματα, όλα με μια ζύμη!

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

Μηρμυγκάτο κέικ με επικάλυψη καραμέλας γάλακτος (είπαμε, έχουμε και γιορτές αυτή την εβδομάδα…)

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

Πορτοκαλόπιτα  αγαπημένη!

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

 

ή τάρτα με κρέμα πορτοκαλιού

Μενού 2:  Από 15-1-2023 ως 21-1-2023

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο