Μενού εβδομάδας

Μενού 39: Από 27-9-2020 ως 3-10-2020

Τελειώνει ο Σεπτέμβρης και λίγες ψυχρούλες δε λείπουν (δυστυχώς όχι μόνο στη θερμοκρασία…).  Παρόλο που υπάρχουν και οι ζεστές μέρες ακόμη, έχουμε μπει τυπικά και ουσιαστικά στο Φθινόπωρο. Στο τραπέζι μας κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα φθινοπωρινά λαχανικά. Έτσι στο μενού της εβδομάδας συνυπάρχουν με τα όψιμα καλοκαιρινά που τώρα είναι ακόμη πιο νόστιμα! Μη ξεχνάμε ότι είναι καιρός και για να τα διατηρήσουμε με διάφορους τρόπους! Βρείτε τους μέσω της αναζήτησης της σελίδας ή ρωτήστε μας με σχόλιο εδώ ή στα social media του site.

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 27-9-2020

Πρασοσέλινο  με ντομάτα

 

 

Δευτέρα 28-9-2020

Μελιτζανοπίλαφο

 

 

Τρίτη  29-9-2020

Μακαρόνια με κιμά

 

 

Τετάρτη 30-9-2020

Ρεβίθια στη γάστρα

 

 

Πέμπτη 1-10-2020

Κουνελάκι ή κοτόπουλο κοκκινιστό

 

 

Παρασκευή 2-10-2020

Μπριάμ στον φούρνο

 

 

Σάββατο  3-10-2020

Γόπες τηγανητές

 

 

Σαλάτες

Μπρόκολα βραστά με πολύ ιδιαίτερο ντρέσιγκ

 

Πατατοσαλάτα χωριάτικη

 

Κόκκινες πιπεριές ξιδάτες

 

Χρωματιστές ψητές πιπεριές

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Ελιοτυρόψωμο σε μερίδες

 

«Λευκό» σφουγγάτο με κολοκύθια

 

Κολοκυθοκεφτέδες

 

Πρασοτυρόπιτα με εύκολο σπιτικό φύλλο

 

Μυζηθρόπιτες ή τυρόπιτες χωρίς πλάστη!

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Μουστοκούλουρα με μαγιά

 

Πετιμεζόπιτα

 

Σταφιδοπιτάκια χωρίς ζάχαρη! 

 

Τάρτα με φρέσκα σύκα

 

Μουσταλευριά

 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε, όσο καλύτερα γίνεται στις δοσμένες συνθήκες!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές