Μενού εβδομάδας

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

Τα χορταρικά, οι αγκινάρες, τα γιαχνόχορτα πρωταγωνιστούν αυτή την εβδομάδα! Είναι η εποχή τους και τα αξιοποιούμε!

Κλικ στις φωτογραφίες

 

Κυριακή 18-3-2018

Σουπιές στιφάδο

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

Ή μοσχαράκι στιφάδο

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

 

Δευτέρα  19-3-2018

Σπανακόρυζο λεμονάτο

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

 

Τρίτη  20-3-2018

Αγκινάρες με χλωροκούκια

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

Ή αγκινάρες με γιαούρτι

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

 

Τετάρτη  21-3-2018

Φάβα παντρεμένη με χταποδάκι α ή μοσχάκια (ή αν περίσσεψαν σουπιές της Κυριακής…)

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

 

Πέμπτη  22-3-2018

Κοτόπουλο με πατάτες (παταταλίδικο)

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

ή κριθαράκι με ντομάτα (χωρίς τυρί για τους νηστεύοντες)

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

 

Παρασκευή  23-3-2018

Γιαχνάκι με ή χωρίς χοχλιούς

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

 

Σάββατο  24-3-2018

Ομελέτα με τσιμούλια ή άλλα χόρτα

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

Ή αμανίτοι τηγανητοί (και τα τσιμούλια βρασμένα…)

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

 

Σαλάτες

Τσιμουλάκια (παραπούλια τα λένε αλλού…) βραστά

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

Σαλάτα πράσινη με παπούλες ή σταμναγκάθι ή σπανάκι (ή ανακατωμένα…)

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

Αβρωνιές (αν βρούμε…) λευκό στιφάδο

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

Παντζάρια με ή χωρίς γιαούρτι

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

 

Συνοδευτικά, συμπληρώματα, λιχουδιές

Λουκανικόπιτα ή λουκανικοπιτάκια

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

Χορτόπιτα με πανεύκολη νηστίσιμη κουρού

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

Κριτσίνια με καρότο και άλειμμα ταχινιού

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

 

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

Ταχινόσουπα

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη χωρίς φύλλο

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

Ανεβατά κουλουράκια

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

Φρουτοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

Τρουφάκια νηστίσιμα με 3 υλικά!

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

Δεν ξεχνάμε να ξαρμυρίσουμε τον μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου ! 

Μενού 12#:  Από 18-3-2018 ως 24-3-2018

 

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή εβδομάδα! 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο