Μενού εβδομάδας

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

Οι προτάσεις μας  για την εβδομάδα είναι αποκλειστικά νηστίσιμες, πολλές μάλιστα αλάδωτες (και εύκολες γιατί οι δουλειές δεν λείπουν και προετοιμάζουμε και τα Πασχαλινά). Βέβαια  εξαιρείται το μενού της Κυριακής των Βαΐων που καταναλώνουμε παραδοσιακά ψάρι!  Τη Μεγαλοβδομάδα νηστεύουν σχεδόν όλοι… Άσχετα από τις απόψεις για τη θρησκευτική διάσταση της νηστείας, καλό είναι μια τουλάχιστον εβδομάδα το χρόνο να απέχουμε από το κρέας! Άλλωστε έτσι το Πασχαλινό Τραπέζι γίνεται πιο λαχταριστό!

Κλικ στις φωτογραφίες

Κυριακή  9-4-2017

Ψάρι στο φούρνο με πατάτες

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

 

Μεγάλη Δευτέρα 10-4-2017

Πρασόρυζο

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

 

Μεγάλη Τρίτη 11-4-2017

Χοχλιοί με μάραθα

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

(αν δεν σας αρέσουν οι χοχλιοί μπορείτε να τους  παραλείψετε)

Ή Σουπιές με σπανάκι λεμονάτες

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

 

Μεγάλη Τετάρτη 12-4-2017

Φασολάδα (παραλείπουμε το λάδι αν κάνουμε αλάδωτη νηστεία)

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

 

Μεγάλη Πέμπτη 13-4-2017

Δύσκολο αλλά όχι απίθανο να βρούμε φύλλα για τα

παραδοσιακά ντολμαδάκια της Μεγάλης Πέμπτης

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

αλλιώς τα χλωροκούκια είναι επίσης εθιμικό φαγητό της ημέρας

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

 

Μεγάλη Παρασκευή 14-4-2017

Ταχινόσουπα αλάδωτη

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

ή χοχλιοί της Μεγάλης Παρασκευής και αλάδωτη σαλάτα

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

 

Μεγάλο Σάββατο 15-3-2017

Το μεσημέρι

Σαλάτα ή σούπα οσπρίων , η παραδοσιακή μαγεριά

(αν δεν νηστεύετε το λάδι, μπορείτε να προσθέσετε ωμό σ’ αυτή τη σαλάτα)

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

Για το βράδυ, θα έχουμε προτάσεις μέσα στην εβδομάδα…

 

Σαλάτες

Ωμές αγκινάρες με λαδόξιδο ή με σκέτο λεμόνι

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

Βρείτε τα τελευταία τσιμούλια της εποχής

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

ή κάποια άλλη βραστή σαλάτα

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

 

Συμπληρώματα και λιχουδιές

Μαραθοτηγανίτες

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

Καλαμαράκια του κουτιού στο τηγάνι (είναι ωραία και χωρίς λάδι)

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

Ασκορδουλάκοι (βολβοί) στο τηγάνι

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

 

Γλυκά

Ανεβατά κουλουράκια

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

Χαλβάς του μπακάλη με σάλτσα πορτοκαλιού

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

Αλάδωτη ταχινόπιτα με σιμιγδάλι

Μενού #21: 9-4-2017 ως 15-4-2017

 

Πλήθος άλλων νηστίσιμων συνταγών θα βρείτε στην κατηγορία 

Νηστεία (κλικ στη λέξη “νηστεία“) 

 

Με καλό να περάσει η Μεγαλοβδομάδα και να έχουμε χαρούμενο Πάσχα! 

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο