Vegan/vegetarian

Γλυκό “της στιγμής” με χαλβά του μπακάλη!

Γλυκό “της στιγμής” με χαλβά του μπακάλη!

Καλή Σαρακοστή!

Όσοι έχουν ζήσει στη Θεσσαλονίκη, γνωρίζουν το νηστίσιμο επιδόρπιο που σερβίρεται μετά το φαγητό σε πολλά μαγαζιά εστίασης. Μάλιστα θεωρείται  προληπτικό του hangover! Χαλβάς του μπακάλη με χυμό λεμονιού, πασπαλισμένος με κανέλα όπως είναι, ή ψημένος σε αλουμινόχαρτο με φέτες εσπεριδοειδών.
Γλυκό “της στιγμής” με χαλβά του μπακάλη!

Η κεντρική ιδέα λοιπόν για το σημερινό γλυκάκι είναι από αυτό το επιδόρπιο. Τα πορτοκάλια είναι άφθονα και ζουμερά αυτή την εποχή και ο χαλβάς του μπακάλη είναι απαραίτητος στο τραπέζι της ημέρας. Το αποτέλεσμα είναι τόσο εύγευστο που προτείνεται για επιδόρπιο “παντός καιρού” και όχι μόνο της Σαρακοστής!

Γλυκό “της στιγμής” με χαλβά του μπακάλη!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο