Γλυκό «της στιγμής» με χαλβά του μπακάλη!

Καλή Σαρακοστή! 
 

Όσοι έχουν ζήσει στη Θεσσαλονίκη, γνωρίζουν το νηστίσιμο επιδόρπιο που σερβίρεται μετά το φαγητό σε πολλά μαγαζιά εστίασης. Μάλιστα θεωρείται  προληπτικό του hangover! Χαλβάς του μπακάλη με χυμό λεμονιού, πασπαλισμένος με κανέλα όπως είναι, ή ψημένος σε αλουμινόχαρτο με φέτες εσπεριδοειδών. 

Η κεντρική ιδέα λοιπόν για το σημερινό γλυκάκι είναι από αυτό το επιδόρπιο. Τα πορτοκάλια είναι άφθονα και ζουμερά αυτή την εποχή και ο χαλβάς του μπακάλη είναι απαραίτητος στο τραπέζι της ημέρας. Το αποτέλεσμα είναι τόσο εύγευστο που προτείνεται για επιδόρπιο «παντός καιρού» και όχι μόνο της Σαρακοστής!

 

 

Υλικά:
2 φέτες χαλβά του μπακάλη  (όποια γεύση μας αρέσει)
Χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού (ο χυμός ήταν περίπου 1/2 κούπα)
1 κουταλάκι μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
Επί το έργον:

 

Παίρνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού (1 κουταλιά αρκεί για τις ποσότητες που αναφέρονται)  με τον τρίφτη της ντομάτας προσέχοντας να μη πάρουμε άσπρο.

 

 

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό με το μέλι  την κανέλα και το ξύσμα και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου, ώστε να συμπυκνωθεί λίγο το διάλυμα και να γίνει σαν αραιό σιρόπι.

 

 

Αφήνουμε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Σερβίρουμε τον χαλβά κομμένο σε μπαστουνάκια και τον περιχύνουμε με το σιρόπι.

 

Καλά να περάσετε!

Print Friendly, PDF & Email