Μενού εβδομάδας

Μενού 3: Από 19-1-2020 ως 25-1-2020

Ο χειμώνας καλά κρατεί! Ούτε αλκυονίδες δεν είδαμε φέτος τουλάχιστον εδώ στην Κρήτη! Χορταράκια όμως έχουμε άφθονα πια γι αυτό και τα βάλαμε σε πολλά πιάτα του μενού αυτής της εβδομάδας! Διαλέξτε και φτιάξτε!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή  19-1-2020

Κρέας  κρασάτο με πουρέ λαχανικών

 

Δευτέρα 20-1-2020

Εύκολη μακαρονάδα φόυρνου

 

Τρίτη  21-1-2020

Μπακαλιάρος παστός με σπανάκι

 

Τετάρτη 22-1-2020

Μαυρομάτικα φασόλια με μάραθα

 

Πέμπτη 23-1-2020

Κοτόπουλο με ντοματίνια στο φούρνο

 

Παρασκευή 24-1-2020

Φασουλόρυζο (με τα υπόλοιπα μαυρομάτικα φασολάκια)

 

Σάββατο  25-1-2020

Μπακαλιαράκια τηγανητά και χόρτα βραστά

 

Σαλάτες

Βραστά χόρτα ή λαχανικά

 

Απλή λαχανοσαλάτα

 

Απλή παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και μαϊντανό

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Ανεβατά ψωμάκια με σπανάκι και τυρί

 

Μανιτάρια τηγανητά

 

Χορτόπιτα με εύκολο φύλλο

 

Πουρές πατάτας με ελαιόλαδο (με το κοτόπουλο της Πέμπτης!)

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Ρυζόγαλο

 

Γιαουρτόπιτα-κρέμα φούρνου

 

Πορτοκαλόπιτα

 

Κέικ κανέλας

 

Καλή εβδομάδα!

Καλά να είστε, καλά να περάσετε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές