Μενού εβδομάδας

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

 

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

Έτοιμο το μενού μας και γι αυτή την εβδομάδα, με νηστίσιμες και μη νηστίσιμες συνταγές! Η «κυρίαρχη» μέρα αυτής της εβδομάδας είναι βέβαια το επόμενο Σάββατο, η 25η Μαρτίου. Αξίζει λοιπόν μια ξεχωριστή ανάρτηση. Οι προτάσεις μας για το τραπέζι του Ευαγγελισμού θα δημοσιευτούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μιας και το μενού περιλαμβάνει εθιμικά φαγητά και σκευάσματα. Ως τότε δείτε τι προτείνουμε για τις υπόλοιπες μέρες, μπορεί να βρείτε απαντήσεις  στο ερώτημα «τι μαγειρεύουν αύριο πάλι;».

Κλικ στη φωτογραφία κάθε συνταγής! 

Κυριακή 19-3-2017

Καλαμαράκια γεμιστά στο φούρνο

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

ή

Τηγανιά με αρνάκι ή κατσικάκι

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

 

 

Δευτέρα 20-3-2017

Κουκιά φρέσκα με  σκορδόφυλλα

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

 

 

Τρίτη 21-3-2017

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές στο φούρνο

Όσοι νηστεύουν, παραλείπουν βέβαια τη φέτα!

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

 

 

Τετάρτη 22-3-2017

Φάβα (ας περισσέψει λίγη για την Παρασκευή…)

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

 

 

Πέμπτη 23-4-2017

Μακαρονάδα με κιμά χταποδιού (φτιάξτε λίγη σάλτσα  παραπάνω για την πρόταση της Παρασκευής)

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

 

Ή κλασική μακαρονάδα με κιμά (φτιάξτε λίγη σάλτσα παραπάνω για μια από τις λιχουδιές που προτείνουμε):

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

 

 

Παρασκευή 24-4-2017

Ας παντρέψουμε την φάβα

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

 

 ή ας την κάνουμε φαβοκεφτέδες

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

 

Σάββατο 25-5-2017

Στα προσεχώς…

Σαλάτες

Πράσινη σαλάτα με σπανάκι και πετιμέζι

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

 

Ασκορδουλάκοι (βολβοί) με σκορδόφυλλα και δυόσμο

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

 

 

Συμπληρώματα-Λιχουδιές

Μπουρεκάκια με κιμά

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

 

Μια πίτα με πανεύκολο φύλλο

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

 

Μπουμπουριστοί χοχλιοί

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

 

 

Γλυκά

Πανεύκολα σταφιδόψωμα!

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

 

Νηστίσιμα κουλουράκια τηγανιού σαν ντόνατς

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

ή τα απολύτως επίκαιρα ταχινοπιτάκια 

Μενού #18: 19-3-2017 ως 25-3-2017

Καλό Σαββατοκύριακο! 

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο