Μενού εβδομάδας

Μενού 6: Από 9-2-2020 ως 15-2-2020

Ανοίγει αύριο το Τριώδιο και οι Απόκριες είναι προ των πυλών! Επίσης κάποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη που μας έρχεται, καθιερωμένη πια γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και στα καθ’ ημάς 😉 ! Έτσι το μενού μας αυτήν την εβδομάδα έχει λίγα κρεατικά παραπάνω, μυζηθρόπιτες,  κι 1-2 σοκολατένια γλυκά αφού ο έρωτας για τη σοκολάτα είναι παγκόσμιος και είναι μια ευκαιρία για να την απολαύσουμε εορτάζοντες και μη! 

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή  9-2-2020

Αρνάκι με σταμναγκάθι στη γάστρα

 

 

Δευτέρα 10-2-2020

Κουνουπίδι ντελμπιέ

 

 

Τρίτη  11-2-2020

Μακαρόνια με κεφτεδάκια

 

 

Τετάρτη 12-2-2020

Ρεβίθια αρωματικά

 

 

Πέμπτη 13-2-2020

Κοτόπουλο με σάλτσα κρεμμυδιών

 

 

Παρασκευή 14-2-2020

Ρεβιθοπίλαφο

 

και για όσους γιορτάζουν ψαρονέφρι πολύχρωμο, εορταστικό!

 

 

Σάββατο  15-2-2020

Φιλέτα ψαριού με σάλτσα κάππαρης

 

 

Σαλάτες

Μπρόκολο βραστό με σάλτσα μελιού

 

Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ ντομάτας

 

Παντζαροσαλάτα με σάλτσα ταχινιού

 

Σαλάτα-αλοιφή κόκκινης πιπεριάς

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Μακαρόνια σκιουφικτά με αθότυρο

 

Μπουρεκάκια με ξινομυζήθρα ή φέτα

 

ή με κιμά!

 

Πουρές  πατάτας με ελαιόλαδο

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Σαρικόπιτες

 

Μυζηθροπιτάκια με μέλι σε φύλλο κρούστας

 

Τάρτα σοκολάτας ή καραμέλας με ζύμη αμυγδάλου

 

«Βραστό» κέικ σοκολάτας

 

ή απλά, βελούδινα σοκολατάκια!

 

Καλή εβδομάδα!

Καλά να είστε, καλά να περάσετε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές