VIDEOS

Μπουρεκάκια με κιμά (VIDEO)

Το ίδιο νόστιμα στο τηγάνι ή στο φούρνο! 

Βιαστικές αναρτήσεις, αναπάντητα σχόλια, αδιάβαστα emails , βιαστικά περάσματα από φιλικά blogs χωρίς σχολιασμούς,  τρέξιμο, τρέξιμο , τρέξιμο… Και δεν έχει τελειώσει. Ζόρικες μέρες , πολλές δουλειές.

Ζητώ συγνώμη απ’ όλες τις φίλες και τους επισκέπτες του blog που αφήνω πολλά σχόλια αναπάντητα, αλλά και από τις φίλες foodbloggers που ενώ περνώ και βλέπω τις νοστιμιές τους, σπάνια σχολιάζω. Ελπίζω να μη κρατήσει για πολύ αυτή η πίεση…

Τα μαγειρέματα όμως, μαγειρέματα! Όλο και κάτι φτιάχνω γιατί η κουζίνα και η κατσαρόλα λειτουργούν χαλαρωτικά και ψυχοθεραπευτικά.  Όσο κουρασμένη κι αν είμαι , στην κουζίνα ξαναζωντανεύω.

Το φαγητό, το γλυκό, το ζυμάρι, η πίτα δεν παύει να είναι δημιουργία.  Και η δημιουργία κάνει καλό στην ψυχολογία μας όταν αφορά πράγματα που μας αρέσουν. Ξέρω ότι πολλές φίλες το καταλαβαίνουν αυτό που λέω γιατί το νοιώθουν κι αυτές…

Ας μη μακρηγορώ όμως. Τα σημερινά μου μπουρεκάκια -θα μπορούσα να γράψω πολλά για το όνομα και την προέλευσή του, αλλά είπαμε, δεν υπάρχει χρόνος αυτό τον καιρό-  είναι ένα πεντανόστιμο finger food που μπορεί να σταθεί σε οποιοδήποτε μπουφέ, στη θέση μιας πίτας σ’ ένα τραπέζι, στη βεγγέρα με μπυρίτσες.

Μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο αλλά επειδή ο κιμάς είναι ήδη μαγειρεμένος, μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε ελαιόλαδο και να έχουμε σε πολύ λίγο χρόνο έτοιμο ένα πολύ ωραίο μεζεδάκι.

 

Παρατηρήσεις

1)Μπορούμε όπως αναφέρω παραπάνω να τα ψήσουμε στο φούρνο αλλά τότε θα χρειαστούμε 30-40 λεπτά χρόνο ψησίματος στους 170-180 βαθμούς, ενώ με το τηγάνισμα είναι υπόθεση δεκαλέπτου.

2)Αν τα τηγανίσουμε μπορούμε να μη λαδώνουμε το φύλλο γιατί το λάδι εισχωρεί στο μπουρεκάκι και το κάνει τραγανό. Τότε προσθέτουμε λίγο περισσότερο (π.χ. 1/3 της κούπας) μέσα στον κιμά.

3)  Αντί φρυγανιάς μπορούμε να βάλουμε τριμμένο τυρί . Ο στόχος είναι να υπάρχει ένα υλικό που να τραβάει τα περίσσια υγρά. Το αυγό δένει το μείγμα και δεν σκορπά ο κιμάς στο δάγκωμα!

4)Τα μπουρεκάκια διατηρούνται στην κατάψυξη. Μόλις τα φτιάξουμε τα καταψύχουμε απλωμένα σε ένα δίσκο για 1-2 ώρες και μετά τα βάζουμε σε σακούλα κατάψυξης. Όταν τα χρειαστούμε, τα τηγανίζουμε  σε μέτρια θερμοκρασία (χωρίς να τα ξεπαγώσουμε) για να ζεσταθούν μέχρι το εσωτερικό τους χωρίς να καεί το φύλλο.

5) Επειδή η συσκευασία του φύλλου περιείχε 13 φύλλα, έφτιαξα με λίγη ξινομυζήθρα που δεν μου λείπει ποτέ  τρίγωνα τυροπιτάκια , σε αλμυρή εκδοχή. Τίποτα δεν πάει χαμένο… Εννοείται ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το περίσσευμα από κιμά για μακαρόνια αφού το εμπλουτίσουμε με τυρί και αυγό και να φτιάξουμε τα λαχταριστά μπουρεκάκια μαζί με τυροπιτάκια αν περισσέψει φύλλο.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Vita

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές