Μενού εβδομάδας

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

Το πρώτο μενού του 2019 είναι για τρεις μόνο μέρες. Με δεδομένο ότι η χθεσινή μέρα στα περισσότερα σπίτια δεν έχει μαγείρεμα (όλο και κάτι περισσεύει από την Πρωτοχρονιά), αρχίζουμε από σήμερα με ένα  γρήγορο πιάτο. Γρήγορα και ελαφριά είναι τα πιάτα και  για τις υπόλοιπες μέρες  γιατί όλοι λίγο πολύ το παρακάνουμε αυτή την εποχή!

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Πέμπτη  3-1-2019

Μακαρονάδα πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη!

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

 

 

Παρασκευή  4-1-2019

Σφουγγάτο με πατάτες και κάποια σαλάτα

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

 

 

Σάββατο  5-1-2019

Σπανακόρυζο

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

 

 

Σαλάτες

Βραστό κουνουπίδι

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

 

Πολύχρωμη χειμωνιάτικη σαλάτα

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

 

 

Συνοδευτικά, συμπληρώματα, λιχουδιές

Ξινόχοντρος σούπα

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

 

Αγνιόπιτες (πανεύκολες πίτες τηγανιού) με «πράσινη» γέμιση!

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

 

Γύρος κοτόπουλο στο τηγάνι

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Ρυζόγαλο

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

 

Ανεβατά κουλουράκια με μαγιά

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

 

ή με φυσικό προζύμι

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

 

Κι αν περίσσεψε βασιλόπιτα με μαγιά, την «ανακυκλώνουμε»!

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

 

Και για το Σάββατο, παραμονή των Φώτων δοκιμάστε

τα εθιμικά Φωτοκόλλυβα στην παραδοσιακή τους εκδοχή (δείτε και στοιχεία για το κρητικό έθιμο) 

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

 

Ή σε μια «νεωτερική»  πολύχρωμη σαλάτα εξαιρετικής νοστιμιάς και μεγάλης διατροφικής αξίας!

Μενού 1:  Από 3-1-2019 ως 5-1-2019

 

Καλή Χρονιά, με υγεία, ευτυχία και ευημερία σε όλο τον κόσμο!

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο