Στις βεράντες και στα μπαλκόνια μας θα τη βγάζουμε μάλλον τα
φετινά καλοκαιριάτικα βραδάκια για πολλούς και διάφορους λόγους. Τα τραπεζάκια έξω, τα περιποιημένα λουλούδια και η όμορφη θέα για τους πιο τυχερούς, μπορούν να μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε κάπως και να απολαύσουμε το καλοκαίρι μας που ευτυχώς είναι πάντα εδώ.
Τα τηγανητά λαχανικά σε οποιαδήποτε εκδοχή είναι από τα πιο συνηθισμένα και
αγαπημένα συνοδευτικά κάθε τέτοιου τραπεζιού. Οι σημερινοί κολοκυθοτηγανίτες έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τους κολοκυθοκεφτέδες μου που όσο κι αν τους λατρεύουμε θέλουν κάποιο χρόνο και κάποια παραπάνω υλικά.
Ετοιμάζονται πολύ εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο επειδή δεν χρειάζεται να περιμένουμε να στραγγίξει το κολοκύθι. Έτσι μέχρι κάποιος να στρώσει το τραπέζι, έχουμε φτιάξει και τηγανίσει τους πεντανόστιμους αυτούς τηγανίτες που εξαφανίζονται στο λεπτό. Κι αν χρειαστεί και δεύτερη δόση, εδώ είμαστε…
Υλικά:
1 μεγάλο κολοκύθι (250-300 gr) ή ανάλογα μεσαία
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
3-4 κλαδάκια μαϊντανός
2-3 φυλλαράκια δυόσμος
Αλάτι – πιπέρι -ρίγανη
1 αυγό ολόκληρο ή 2 ασπράδια
3-4 κουταλιές τριμμένο τυρί (προτιμούμε κάποιο πικάντικο, αλλά αν δεν έχουμε ό,τι μας βρίσκεται…)
½ κούπα αλεύρι (κατά προτίμηση
κίτρινο σταρένιο ή ολικής άλεσης )
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
3 κουταλιές ελαιόλαδο για το μείγμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Επί το έργον:
μπέικιν και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε. Το μείγμα μας θα είναι συμπαγές αλλά
όχι σφικτό.
Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι και πριν αρχίσει να καπνίζει παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε σαν τηγανίτες σε κανονικές αποστάσεις. Τους “σουλουπώνουμε” λίγο με το κουτάλι μέσα στο τηγάνι για να γίνουν στρογγυλωποί.
τηγανιστούν , περιμένουμε να ροδίσουν από την μια πλευρά. Τηγανίζουμε και από
την άλλη πλευρά, και βγάζουμε σε
χαρτοπετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας.
Παρατηρήσεις:
όλες τις χρήσεις μισό μισό με τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι.
θερμοκρασία ( με μέγιστη διαβάθμιση το 9, κατεβάζουμε στο 7) μετά που θα βάλουμε τους κουταλίτες στο τηγάνι
για να προλάβουν να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.
χρησιμοποιούμε μικρό τηγάνι και τηγανίζουμε λίγους λίγους τους τηγανίτες μας.
Αχ, αχ, αχ, τι μου κάνεις βραδιάτικα!
καλημέρα! καλο θα ηταν να γραφουμε και απο που διαβασαμε την αρχικη ιδεα ή πηραμε την συνατγη! Σας ευχαριστουμε και παλι θερμα ..
Αλήθεια πού τη βλέπετε τη σχέση ανάμεσα στις 2 συνταγές; Στο 1 κολοκύθι; Οι τηγανίτες με κολοκύθια δεν είναι δα και καμιά πρωτότυπη συνταγή. Βάλτε στο google "τηγανίτες με κολοκύθι" να δείτε πόσες συνταγές θα βγάλει… Αυτή εδώ είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η δική μου εκδοχή. Δεν είχα καν δει τη δική σας αφού το blog σας δεν είναι απ' αυτά που παρακολουθώ. Αυτό μπορούν να σας το πουν και οι μηχανές αναζήτησης και τα στατιστικά του blog σας. Αν παρακολουθούσατε το blog μου θα βλέπατε ότι ΠΟΤΕ δεν αναφέρω συνταγή τρίτων χωρίς την πηγή της. Έχω υποστεί τόση λογοκλοπή που είμαι αυστηρή σ' αυτό. Μα είναι δυνατόν να "έκλεβα" κολοκυθοτηγανίτες;
Συγχαρητήρια! Ειλικρινά δεν έχω φτιάξει πιο νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες.Και παιδευόμουν χρόνια με διάφορες συνταγές. Μου δώσατε ιδέα κι επειδή δεν είχα αλεύρι ολικής ή κίτρινο έβαλα αποκλειστικά τριμμένο ντάκο κι αυτό νομίζω ότι έκανε τη διαφορά από άλλες συνταγές που έχουν απλό αλεύρι.Άλλη διαφορά που μου άρεσε είναι το τυρί. Συνήθως οι συνταγές θέλουν φέτα ενώ εσείς λέτε ένα πικάντικο τυρί, εγώ έβαλα ρεγκάτο κι έγινε τέλειο! Μπράβο κι ευχαριστώ!
Όποιος νομίζει ότι ανακάλυψε τον τροχό με μια συνταγή να το καταθέσει ως παγκόσμια πατέντα !! Όλες είναι παραλλαγές η μία της άλλης και όσο αφορά; την συγκεκριμένη είναι και εξαιρετική !