Vegan/vegetarian

Αναποδογυρισμένη πίτα με φρούτα εποχής

Αναποδογυρισμένη πίτα με φρούτα εποχής

Ένα πολύχρωμο “tutti frutti” γλύκισμα με τα απομεινάρια της φρουτιέρας!

Η αρχική ιδέα ήταν από τη γνωστή αναποδογυρισμένη μηλόπιτα που φτιάχνουμε όλες μας το χειμώνα. Κι επειδή πάντα περισσεύουν κάποια φρούτα στη φρουτιέρα που δεν θέλουμε και δεν πρέπει να τα πετάξουμε, η συνταγή προσαρμόστηκε σε πίτα με φρούτα εποχής.
Αναποδογυρισμένη πίτα με φρούτα εποχής
 Ήδη έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές και με φρούτα ενός είδους και με μια  πολύχρωμη ποικιλία η οποία θεωρήθηκε και πιο επιτυχής επιλογή από τους επίσημους δοκιμαστές του σπιτιού.
Αναποδογυρισμένη πίτα με φρούτα εποχής
Η εκδοχή με τις βανίλιες ήταν σχετικά ξινούτσικη αλλά σε εμφάνιση νομίζω ότι ήταν εντυπωσιακή. Ο χυλός που καλύπτει τα φρούτα καταλήγει σε  ένα πολύ αφράτο παντεσπάνι όταν ψηθεί
.
Οι χυμοί των φρούτων  μαζί με το αρωματικό βούτυρο και το λικεράκι που εμποτίζουν αυτό το παντεσπάνι με το αναποδογύρισμα δίνουν ένα ελαφρά σιροπιασμένο γλυκό που μπορούμε να απολαύσουμε σκέτο ή  με παγωτό.
Αναποδογυρισμένη πίτα με φρούτα εποχής

Παρατηρήσεις

1)Στην εκδοχή με τις βανίλιες, δεν τις έκοψα σε κύβους αλλά τις έβαλα μοιρασμένες στα δύο με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω.

Αναποδογυρισμένη πίτα με φρούτα εποχής

Επίσης αντί λικέρ έβαλα κόκκινο γλυκό κρασί. Ήταν σχετικά ξινό το αποτέλεσμα και άρεσε λιγότερο από αυτό με την ποικιλία φρούτων.

2)Το άρωμα στη ζύμη μπορεί να είναι κανέλα ή ξύσμα λεμονιού

3)Αν χρησιμοποιήσουμε σκεύος 28cm η πίτα γίνεται πιο λεπτή. Εγώ την ψήνω σε 26cm και νομίζω ότι είναι κανονική. Στους δικούς μου αρέσουν τα ζυμάρια, αλλά άλλοι την προτιμούν πιο λεπτή.

4)Αντί φρέσκα φρούτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κομπόστα φρούτων αλλά αυτή την εποχή νομίζω ότι όλο και κάποια φρούτα περισσεύουν στη φρουτιέρα μας.

Καλό απόγευμα Κυριακής και καλή  εβδομάδα!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο