Η πρότασή μας

Εννέα γλυκά με μπανάνες!

Μάφινς, κέικ, και άλλα, με ώριμες μπανάνες! Επειδή δεν πετάμε τίποτα!

Δημοφιλές φρούτο οι μπανάνες ειδικά στα παιδάκια. Δημοφιλές και πολύ ωφέλιμο από διατροφική απόψη. Ένα κακό έχουν όμως. Όταν ωριμάσουν πρέπει να καταναλωθούν γιατί περνούν γρήγορα από το στάδιο της ωρίμανσης στο στάδιο «για πέταμα»! Ο πιο εύκολος και συνηθισμένος τρόπος να τις χρησιμοποιήσουμε είναι να φτιάξουμε ένα κέικ μπανάνας ή κάποιο άλλο γλυκό. Άλλωστε πολλά γλυκά με μπανάνες είναι κατά καιρούς στη μόδα!

Το πιο διάσημο βέβαια είναι το μπανόφι, αλλά εγώ δεν το έχω φτιάξει ακόμη για το site. Μέχρι τώρα δεν έχω βάλει πολλά ξενόφερτα γλυκά, και κάποια στιγμή πρέπει να εμπλουτίσω και αυτή την κατηγορία της σελίδας. Καλά να είμαστε και όλα θα γίνουν! Έχω όμως εδώ αρκετές άλλες επιλογές για να αξιοποιηθούν οι 2-3 μπανάνες που παραωρίμασαν και να μην πάνε χαμένες. Οι δικές μου μπανάνες σε όλες τις συνταγές που ακολουθούν είναι κρητικές, κυρίως από την Άρβη. Πιο μικρές αλλά πολύ πιο αρωματικές από τις εισαγόμενες!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές!

 

1. Μάφινς με μπανάνες και ελαιόλαδο

 

2. Το πιο εύκολο: νηστίσιμο κέικ μπανάνας στο multi ή στο blender!

 

3. Νηστίσιμα μπισκότα βρώμης με μπανάνα

 

4. Κι άλλα μάφινς με μπανάνες και σοκολάτα!

 

5. Λουκουμάδες με μπανάνες

 

6. Γλυκό ψυγείου με μπανάνες

 

7. Κέικ μπανάνας με γλυκιά μυζήθρα

 

8. Kέικ μπανάνας με σοκολάτα

 

9. Και το κλασικό μου κέικ με μπανάνες και με τις πληροφορίες για την Άρβη!

 

Ελπίζω ότι κάποια από τις προτάσεις μου, θα σας αρέσει για να αξιοποιήσετε τις υπερώριμες μπανάνες!

Καλά να είμαστε, καλά να περνάμε μέσα στο σπίτι μας για όσο χρειαστεί!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!