Αλμυρά

Ψάρι στη λαδόκολλα, σε πακετάκια

Ψάρι στη λαδόκολλα, σε πακετάκια

Εύκολο και νόστιμο πιάτο σε ελάχιστο χρόνο!

Παλιότερα το έφτιαχνα πολύ συχνά. Όταν τα παιδιά στο σπίτι είναι μικρά, φροντίζει κανείς το ψαρικό της εβδομάδας να είναι με όσο το δυνατόν λιγότερα «αγκάθια». Έτσι πολύ συχνά έπαιρνα κατεψυγμένα ψάρια σε φιλέτα. Πέρκα, γλώσσες, και ψάρι σε φέτες και μπακαλιάρος κατεψυγμένος, που είχαν μεν κόκκαλα αλλά έβγαιναν εύκολα και σερβιριζόταν στα παιδικά πιάτα με σχετική αίσθηση ασφάλειας.

Ψάρι στη λαδόκολλα, σε πακετάκια

Παρόλο που αυτήν την εποχή αφθονεί το φρέσκο ψάρι (δεν είναι τυχαίο που έχει ενταχθεί ακόμη και στη νηστεία της Σαρακοστής των Χριστουγέννων), θέλω να υπάρχει πότε πότε στην κατάψυξή μου λίγο κατεψυγμένο κυρίως σε μορφή φιλέτων για γρήγορο ξεπάγωμα και βιαστικό μαγείρεμα. Μαγειρεύεται πολύ εύκολα πλακί που μας αρέσει αλλά και με πατάτες στην κατσαρόλα.

Ψάρι στη λαδόκολλα, σε πακετάκια

Θυμήθηκα αυτή τη συνταγή από τα παλιά πριν λίγες μέρες και σκέφτηκα πως είναι ό,τι πρέπει και για το site, μέρες που είναι. Καθημερινό πιάτο που μπορούμε να ετοιμάσουμε και να μαγειρέψουμε  πολύ εύκολα και σχετικά γρήγορα. Αν μάλιστα επιλέξουμε και φιλέτα ψαριού αντί ψάρι με τσίμπες, τρώγεται άνετα και από τα παιδιά χωρίς τον κόπο του καθαρίσματος.

Αυτή τη φορά είχα γλώσσες οπότε τις έβαλα δυο δυο στα πακετάκια μου. Όταν είναι λίγο πιο χοντρά τα φιλέτα (π.χ. πέρκα) τα βάζω ένα ένα. Τα λαχανικά –όπως και τα ψάρια-ποικίλλουν. Ξεκίνησα από φινόκιο(!) και τσιπούρα γιατί έτσι μου είχε δώσει τη συνταγή η θεία μου και κατέληξα σε πιο απλά υλικά, πιο καθημερινά.

Ψάρι στη λαδόκολλα, σε πακετάκια

Όχι ότι έχω εγκαταλείψει την πρώτη συνταγή, κάποια στιγμή θα την περιγράψω κι αυτήν. Για την ώρα ας δούμε την πιο απλή και σίγουρα πιο οικονομική εκδοχή!

Παρατηρήσεις

  1. Οι ποσότητες των υλικών σε αυτές τις συνταγές είναι ενδεικτικές και κατά το γούστο μας. Λίγα παραπάνω υλικά δεν θα χαλάσουν το αποτέλεσμα. Συνήθως κι εγώ με το μάτι τα βάζω, αλλά δεν «πνίγω» το ψάρι στις πρασινάδες.
  2. Αν χρησιμοποιήσουμε γλώσσες που όπως προανέφερα βάζω δυο δυο σε κάθε πακετάκι, φτιάχνουμε «σάντουιτς» κλείνοντας ανάμεσα σε δυο φιλέτα τη γέμιση. Στη μέση του χρόνο ψησίματος γυρίζουμε τα πακετάκια στο ταψί να αρτυστούν και τα δυο φιλέτα με τις μυρωδιές μας.
  3. Μην παραλείψετε το γλυκάνισο! Τους πηγαίνει απίστευτα (ίσως είμαι και επηρεασμένη από το φινόκιο και τη γλυκανισάτη γεύση του που κυριαρχεί στην αρχική συνταγή). Μπορεί να αντικατασταθεί από λίγο ούζο σε κάθε πακετάκι.
  4. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο χυμό λεμονιού σε κάθε πακετάκι.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο