Αλμυρά

Μπαμιελίδικο (κοτόπουλο με μπάμιες)

Μπαμιελίδικο (κοτόπουλο με μπάμιες)

Τα λαχανικά είναι άφθονα αυτή την εποχή και μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και συνδυασμούς.Στην Κρήτη συνηθίζουμε πολύ να τα φτιάχνουμε με κρέας.Όχι σαν συνοδευτικό αλλά στην ίδια κατσαρόλα.Ένα λαχανικό που ταιριάζει πολύ με τα κρέατα που συνηθίζουμε στην Κρήτη είναι οι μπάμιες.Ταιριάζουν θαυμάσια και με κατσίκι ή μικρό αρνάκι και με κοτόπουλο.

Προσωπικά προτιμώ το συνδυασμό με κοτόπουλο που θα σας δώσω σήμερα.Η ιδιαιτερότητα της συνταγής είναι ότι τις μπάμιες εδώ τις μαρινάρουμε σε χυμό αγγουρίδας (άγγουρο σταφύλι που αφθονεί αυτή την εποχή στις κληματαριές και στις κρεβατίνες στο νησί).

Αυτή την εποχή επειδή τα λεμόνια δεν αφθονούσαν ο χυμός αυτός χρησιμοποιούνταν για να ξυνίζουν ακόμη και χόρτα -βλίτα και στίφνο- και έχει μια ιδιαίτερη γεύση.Πάντα τελικά έβρισκαν τρόπους να καλύψουν τις ελλείψεις τους.Ειδικά για τις μπάμιες τον χρησιμοποιούμε και σήμερα όσοι μπορούμε να βρούμε αγγουρίδα.Αργότερα, όταν ωριμάσουν τα σταφύλια, χρησιμοποιούμε λεμόνι.

Μπαμιελίδικο (κοτόπουλο με μπάμιες)

Μπαμιελίδικο λοιπόν:

 

 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

[shared_counts location=”home-content” style=”icon”]

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο