Μενού εβδομάδας

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

Στο μενού μας αυτή την εβδομάδα,  συμπεριλαμβάνονται 3 πιάτα με ψαρικά μαζί μα τα υπόλοιπα. Μας το ζήτησαν φίλες που τηρούν την νηστεία των Αγίων Αποστόλων και δεν μπορούσαμε παρά να τα προσθέσουμε!  Φυσικά λάβαμε υπόψη τις εξετάσεις των παιδιών και προσθέσαμε τα κέικ που αγαπούν για τα διαλείμματά τους!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή  10-6-2018

Το καλοκαιρινό μας ψητό

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

ή ψάρι με βλίτα στο φούρνο

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

 

Δευτέρα  11-6-2018

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

 

Τρίτη 12-6-2018

Κόκκινα γιουβαρλάκια

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

ή για τους νηστεύοντες

Κλασικά γεμιστά με ρύζι

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

 

Τετάρτη  13-6-2018

Πατατοσαλάτα κρητική (εμείς την έχουμε ως κύριο πιάτο!)

(παραλείπουμε τα αυγά αν νηστεύουμε)


Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

 

Πέμπτη  14-6-2018

Κρέας με κολοκυθάκια στη γάστρα

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

ή για τους νηστεύοντες

Φιλέτα ψαριού με σάλτσα κάππαρης

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

 

Παρασκευή  15-6-2018

Κολοκυθάκια γιαχνί με πατάτες και βλίτα (και χοχλιούς  αν θέλουμε…)

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

 

Σάββατο 16-6-2018

Σαρδέλες ψητές στα κληματόφυλλα

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

 

Σαλάτες

Βλίτα με κολοκυθάκια βραστά

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

Σαλάτα με ψητές πιπεριές

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

ή με ποικιλία ψητών λαχανικών

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

 

Ορεκτικά, συμπληρώματα, συνοδευτικά  και λιχουδιές

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυριά

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

Κολοκυθοκεφτέδες

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

Σάντουιτς  με απάκι και κρέμα τυριού

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

Ντοματούλες γεμιστές με τόνο

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

 

Γλυκά , επιδόρπια, βουτήματα

Μυζηθροπιτάκια μπουκίτσες με αβάρσαμο (δυόσμο) και μέλι

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

Κέικ καρύδας με γλάσο λεμονιού ή πορτοκαλιού

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

ή το πιο απλό και νόστιμο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας (με αλεύρι ολικής και κακάο)

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

Και κομπόστα βερίκοκο, δροσερή. Σκέτη ή πάνω από γιαούρτι!

Μενού#24: 10-6-2018 ως 16-6-2018

 

Καλό Σαββατοκύριακο,

καλή δύναμη στα παιδιά που διαβάζουν!

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο