Αλμυρά

Σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου, εύκολα και νόστιμα!

Σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου, εύκολα και νόστιμα!

Και υγιεινά, και γρήγορα,  και άπαχα βεβαίως βεβαίως!

Όταν συζητάμε για κρέατα νόστιμα, τις περισσότερες φορές βγάζουμε από τη λίστα το λευκό του κοτόπουλου. Πρέπει δα να είναι “καλά καλό”* που λέμε στην Κρήτη το κοτόπουλο, ή πολύ καλομαγειρεμένο για να νοστιμίσει και το στήθος του και να μην το χαρακτηρίσουμε ως άχυρο! Μπορώ να πω ότι όσοι δοκίμασαν τη σημερινή συνταγή για κοτόπουλο σουβλάκι, βρήκαν ακόμη κι αυτό το ουδέτερο κρέας πολύ νόστιμο!

Σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου, εύκολα και νόστιμα!

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ αγαπώ πιο πολύ το μπουτάκι από την όρνιθα, ακόμη κι αν είναι χωριάτικη και …αλανιάρα! Πολύ περισσότερο αν πρόκειται για κοτόπουλο του εμπορίου έστω και καλής ποιότητας. Δεν είναι ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο από μπούτι σ’ αυτή τη συνταγή, αλλά όταν θέλουμε να προσέξουμε θερμίδες και λιπαρά πάντα καταφεύγουμε στο λευκό και προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να το «ανεβάσουμε».

Σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου, εύκολα και νόστιμα!

Ο πιο συχνός τρόπος εκτός είναι το μαρινάρισμα με διάφορα υλικά. Ίσως διάφορες εξεζητημένες τεχνικές ψησίματος να έχουν καλό αποτέλεσμα αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι εφικτό να εφαρμοστούν στις οικιακές κουζίνες, οπότε δώρον άδωρον!Στη δική μου κουζίνα πιο πολύ χρησιμοποιώ το γιαούρτι για το μαρινάρισμα του φιλέτου του κοτόπουλου, είτε είναι στήθος είτε είναι μπούτι.

Σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου, εύκολα και νόστιμα!

Κι άλλες συνταγές που έχω δώσει με πιο δημοφιλή τη συνταγή για «γύρο» κοτόπουλου στο τηγάνι, έχουν ως βασικό υλικό το θαυματουργό γιαούρτι μας. Αλλάζοντας τα αρωματικά και τα μπαχαρικά μπορούμε να έχουμε κάθε φορά διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα και να καταλήξουμε σε δικούς μας συνδυασμούς.

Σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου, εύκολα και νόστιμα!

Ας δούμε λοιπόν τα σουβλάκια κοτόπουλου της σημερινής συνταγής που εμείς τα θεωρήσαμε πολύ νόστιμα και έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές την συγκεκριμένη μαρινάδα. Το καλό είναι ότι ετοιμάζονται πολύ γρήγορα (αφού μαριναριστεί το κοτόπουλο). Αν κάνουμε την προεργασία το πρωί,  μέχρι να τηγανίσουμε μια πατάτα ή να φτιάξουμε ένα ψευτοπιλαφάκι και μια σαλάτα έχουμε στο τραπέζι μας φαγάκι της ώρας, νόστιμο και υγιεινό.

Σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου, εύκολα και νόστιμα!

Παρατηρήσεις

  • Για να μην καούν τα ξύλινα σουβλάκια τα μουσκεύουμε σε νερό όσο μαρινάρεται το κοτόπουλο.
  • Μπορούμε να αλλάξουμε τα μπαχαρικά (αν δεν μας αρέσει ο κόλιανδρος). Ταιριαστό είναι το κύμινο, το μπούκοβο, ή επί το παραδοσιακότερο η ρίγανη και το θυμάρι.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε μπούτι κοτόπουλο για τα σουβλάκια μας (πολύ νόστιμο και έτσι το αποτέλεσμα) ίσως χρειαστεί να τα ψήσουμε περισσότερο χρόνο.
  • Εξαιρετικά γίνονται και όταν ψηθούν σε κάρβουνα ή ψησταριά, αν βέβαια διαθέτουμε κι μας είναι εύκολη η χρήση τους.

*”καλά καλό” στην Κρήτη, σημαίνει ιδιαίτερα καλό, καλό σε υπερθετικό βαθμό!

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο