Αλμυρά

Ψάρια και ψαράκια για τις 6 του Αυγούστου!

Ψάρια και ψαράκια για τις 6 του Αυγούστου!

Της Μεταμόρφωσης! Το καλεί η μέρα!

 

Η γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος έρχεται πριν προλάβουμε να κλείσουμε μια ολόκληρη εβδομάδα νηστείας και επιτρέπει την ψαροφαγία.Είναι πολύ σημαντική στα μέρη μας. Πολλά μικρά και μεγάλα χωριά έχουν εκκλησιές της Μεταμόρφωσης και γιορτάζουν σήμερα. Μάλιστα συνηθίζεται να προσφέρουν στην εκκλησία εκτός από αντίδωρο και άρτους,  τσαμπιά σταφύλι μιας και  σηματοδοτούσε την αρχή του τρύγου. Η περιοχή μας παράγει πολλά μυρωδάτα σταφύλια κάθε ποικιλίας, επιτραπέζια και οινοπαραγωγής και παλιότερα ένα σημαντικό μέρος στο  εισόδημα των κατοίκων προερχόταν από τη σταφίδα.

Κλικ στις φωτογραφίες

Πρώτα πρώτα, το  «εθιμικό» πιάτο της περιοχής μας. Δεν έλειπε από κανένα σπίτι τη μέρα του πανηγυριού μας, του Αφέντη Χριστού!

 

Σαλμός με κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα!

Ψάρια και ψαράκια για τις 6 του Αυγούστου!

 

Φιλέτα ψαριού με σάλτσα κάπαρης

Ψάρια και ψαράκια για τις 6 του Αυγούστου!

 

Σαρδέλες στο φούρνο σε κληματόφυλλα

Ψάρια και ψαράκια για τις 6 του Αυγούστου!

 

Γαύρος μαρινάτος

Ψάρια και ψαράκια για τις 6 του Αυγούστου!

 

Τηγανητά φρέσκα μπακαλιαράκια για παιδάκια (και όχι μόνο)

Ψάρια και ψαράκια για τις 6 του Αυγούστου!

 

Ψάρι με μπάμιες, ιδανικά και παραδοσιακά με σάρπες (αν βρείτε…)

Ψάρια και ψαράκια για τις 6 του Αυγούστου!

 

Εξαιρετικό και με κολιούς τώρα τον Αύγουστο!

Ψάρια και ψαράκια για τις 6 του Αυγούστου!

 

Ψάρια μαρινάτα (ιδανικά με μπαρμπούνια, αλλά   …πάει με όλα!)

Ψάρια και ψαράκια για τις 6 του Αυγούστου!

 

Λαδορίγανη με πατάτες στο φούρνο

Ψάρια και ψαράκια για τις 6 του Αυγούστου!

Κλασικά τηγανητά!

Μικρά

Ψάρια και ψαράκια για τις 6 του Αυγούστου!

 

και μεγαλύτερα

Ψάρια και ψαράκια για τις 6 του Αυγούστου!

 

Σε κρούστα αλατιού (και για όσους κάνουν δίαιτα )

Ψάρια και ψαράκια για τις 6 του Αυγούστου!

 

Αύριο, το μενού για τις υπόλοιπες μέρες!

Καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο