Άρθρα

Ένας μικρός απολογισμός για το 2021 κι ευχές για το 2022!

Ένας μικρός απολογισμός για το 2021 κι ευχές για το 2022!

Σε όλους μας, υποσυνείδητα ή συνειδητά, έχει τύχει στο τέλος μια χρονιάς να μπαίνουμε σε μια διαδικασία απολογισμού. Το 2021, ήταν μια χρονιά που τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο, κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την προτίμηση που μας δείχνετε, για τις αμέτρητες επισκέψεις, την επικοινωνία που έχουμε αναπτύξει καθώς και τους συνεργάτες μας για την εμπιστοσύνη τους! Να ξέρετε, ότι θα ακολουθήσει και άρθρο με τις δημοφιλέστερες συνταγές όλης της χρονιάς οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Παρόλα αυτά, αν μπορώ να το συνοψίσω μόνο σε μία πρόταση θα πρέπει να πω ότι για μένα το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Γελάω καθώς τη γράφω, γιατί αμέσως κάνω τον συνειρμό ότι κάθε αναγνώστης μου θα έχει ένα σχόλιο του στυλ “γιατί για ποιον δεν ήταν ρε φίλε;”. Και είναι απολύτως λογικό. Όλοι μας βιώνουμε μια συνεχή δυστοπία τα τελευταία 2 χρόνια. Δεν θέλω να επεκταθώ για να μην βαρύνω το κείμενο αλλά είναι σαφές ότι οι συνέπειες που ακολούθησαν τον ερχομό του Covid έχουν αφήσει τα σημάδια τους σε όλους μας σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.

Ένας μικρός απολογισμός για το 2021 κι ευχές για το 2022!

Η δική μου χρονιά στιγματίζεται και από δύο ακόμα δυσάρεστα γεγονότα. Αφενός, ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι για τον οποίο τα διαβάσατε όλα εδώ και του οποίου οι πληγές δεν έχουν κλείσει καθώς τα σεισμικά φαινόμενα στην περιοχή συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Αφετέρου, η απώλεια ενός πολυαγαπημένου μου προσώπου, της γιαγιάς μου που ήδη “γνωρίσατε” μέσα από το σάιτ καθώς πολλές συνταγές και συμβουλές είναι δικές της, που ανεξάρτητα από την εκλογίκευση περί φυσικής ροής των πραγμάτων και ένα σωρό παρήγορα λόγια που μπορεί να πει ο οποιοσδήποτε, δεν παύει να παραμένει απώλεια. Και εσείς σίγουρα θα έχετε τα δικά σας σημαντικά γεγονότα που διαμορφώνουν μια χρονιά και την χαρακτηρίζουν ως “καλή” ή “κακή” πέρα από το διαρκές φόντο του κορωνοϊού που “παίζει” πίσω από τις ζωές μας.

Ένας μικρός απολογισμός για το 2021 κι ευχές για το 2022!

Το 2021 μου πήρε πράγματα πολύ σημαντικά. Αλλά μου έδωσε κιόλας. Καταρχάς, αξιώθηκα να γίνω νονός ενός υπέροχου μικρού για πρώτη φορά στη ζωή μου! Ξαναείδα αγαπημένους φίλους που είχα να δω 2 χρόνια εξαιτίας της πανδημίας, και είδα για πρώτη φορά το φοβερό μωρό τους από κοντά αν και είχε γεννηθεί σχεδόν έναν χρόνο πριν! Τώρα, στο τέλος της χρονιάς μου δόθηκε η ευκαιρία να ξανακάνω ένα ταξίδι στο εξωτερικό μετά από τόσο καιρό με αγαπημένα πρόσωπα και να δω επιτέλους κάτι διαφορετικό. Σας γράφω από τη μαγική, ακόμα και τον χειμώνα, Βαλλέττα της Μάλτας, μια πόλη όπου, πέρα από το ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει, σε κάνει να νομίζεις ότι μπαίνεις σε μια χρονομηχανή και βγαίνεις κάπου μεταξύ Μεσαίωνα και Αναγέννησης.

Ένας μικρός απολογισμός για το 2021 κι ευχές για το 2022!

Κυρίως, το 2021 μου υπενθύμισε, ακόμα καλύτερα κι από το 2020, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Από το να έχεις την υγεία σου. Το σπίτι που μένεις. Μια βόλτα με τους φίλους σου. Μέχρι και η αγκαλιά της μάνας σου. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και όλα μπορεί να χαθούν σε μια στιγμή, αν στραβώσουν οι συνθήκες. Αυτή η συνειδητοποίηση φέρνει και μια άλλη. Το πόσο τυχερός είσαι όταν τα έχεις όλα αυτά. Τα δώρα που μας προσφέρει η ζωή και μερικές φορές παίρνουμε λανθασμένα ως αυτονόητα.

Τα άσχημα πιθανόν να μην έχουν τελειώσει και κανένας δεν εγγυάται ότι το 2022 θα είναι μια καλή χρονιά. Όμως, επιβιώσαμε από το 2021 οπότε σίγουρα έχουμε αρκετή δύναμη μέσα μας, έτσι δεν είναι; Πολλοί από εμάς, όπως έκρινα εγώ από τις αλληλεπιδράσεις μου με τους συνανθρώπους μου, αγριέψαμε με τον εγκλεισμό, νιώσαμε ανασφάλεια για την υγεία μας, για το μέλλον μας, διαφωνήσαμε και τσακωθήκαμε για τα μέτρα και το τι είναι σωστό και λάθος σε αυτή την κατάσταση, γίναμε καχύποπτοι και αποξενωθήκαμε στον μικρόκοσμό μας. Ας το αντιστρέψουμε. Οι άνθρωποι από την αρχή της δημιουργίας τους, όταν ήταν ενωμένοι, ήταν πιο δυνατοί. Ας επανενωθούμε. Ακόμα κι αν διαφωνούμε σε πολλά, κανένας από μας (εκτός πια αν μιλάμε για παθογενείς περιπτώσεις) δεν θέλει το κακό του άλλου. Αυτό που φαίνεται σαν “μίσος” απέναντι στον άλλον, στην πραγματικότητα είναι “φόβος”. Ας ακούσουμε τους προβληματισμούς του διπλανού μας. Ας μιλήσουμε κι εμείς για τους δικούς μας. Μια κουβέντα, χωρίς εμπάθειες και προκαταλήψεις, μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα. Μπορεί, αν μη τι άλλο, να κατανοήσουμε ότι μερικές φορές το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο συνάνθρωπος που διαφωνεί μαζί μας αλλά η ίδια η κατάσταση που προκαλεί τη διαφωνία.

Ένας μικρός απολογισμός για το 2021 κι ευχές για το 2022!
Επιστρέφοντας από το ταξίδι, δεν θα μπορέσω να φάω τη μπουγάτσα της μητέρας μου οπότε φρόντισα να με περιμένει στην κατάψυξη η καλύτερη εναλλακτική για να τηρήσω το έθιμο!

Ο χρόνος που χάσαμε αυτά τα 2 χρόνια ήταν πολύτιμος και δεν γυρίζει πίσω. Το να ζεις τη ζωή σου μέσα στο μίσος και το διχασμό μοιάζει με περισσότερο χαμένο χρόνο. Ας πούμε μια χρονιά τις ευχές που ίσως λέμε τυπικά σαν να είναι αυτονόητες ή τις εννοούμε μόνο για τους 5-10 δικούς μας ανθρώπους, για όλο τον κόσμο. Για τον κατατρεγμένο. Για τον ξένο. Για αυτόν που διαφωνεί σε κάτι μαζί μας. Υγεία πρώτα από όλα. Προκοπή. Ευτυχισμένες στιγμές. Σεβασμός για τον συνάνθρωπο. Αλληλεγγύη. Αγάπη. Περισσότερη αγάπη. Ας είναι το 2022 ευτυχισμένο! Κι αν όλα τα σημάδια δείξουν το αντίθετο, εμείς θα συνεχίζουμε να ελπίζουμε. Για να προχωράμε. Καλή χρονιά!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Μανόλης Κουκουρίκος

Ο Μανόλης είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του εμπορικού κομματιού του cretangastronomy.gr. Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και καταρτίστηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Digital Marketing. Η σχέση του με το φαγητό έχει περάσει από πολλά στάδια (ναι έχει υπάρξει και street food junkie) και εξελίσσεται καθημερινά αλλά πλέον έχοντας και σαν οδηγό τη σελίδα, η μαγειρική αποτελεί μια αγαπημένη του ασχολία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο