VIDEOS

Σάντουιτς με απάκι Κρήτης και κρέμα τυριού (VIDEO)

Σάντουιτς με απάκι Κρήτης και κρέμα τυριού (VIDEO)

Γρήγορο; Ναι!  

Πρόχειρο; Όχι!

Σάντουιτς με απάκι Κρήτης και κρέμα τυριού (VIDEO)

Τι κάνεις όταν σχολάσεις αργά το μεσημέρι και δεν έχεις σκεφτεί κάτι εκ των προτέρων;  Όταν κάνεις φασίνα και δεν θέλεις να φας χρόνο στην κουζίνα; Όταν τα παιδιά πεινούν και θέλεις ένα καλό κολατσιό ή απογευματινό; Όταν θέλεις ένα ελαφρύ δείπνο με μια μπυρίτσα; Όταν θέλεις να κρατάς κάτι στη θάλασσα ή στη βόλτα στην εξοχή;  Όταν στήνεις ένα μπουφέ και θέλεις κάτι που να αρέσει σε όλους; Όταν… όταν… όταν…

Σάντουιτς με απάκι Κρήτης και κρέμα τυριού (VIDEO)

Σε πόσες περιπτώσεις ένα γρήγορο και χορταστικό  σάντουιτς είναι η απάντηση στην πείνα μας και στην πείνα τους; Αυτή η εξαιρετική επινόηση του  4ου κόμη  του Sandwich, Τζον Μοντάγκου θεωρείται η μεγαλύτερη συνεισφορά της Βρετανίας στην παγκόσμια γαστρονομία (σύμφωνα με την Wall Street Journal).  Μάλλον αυτό ισχύει αν κρίνουμε από την αγάπη που έχει όλος ο κόσμος σ’ αυτές τις δυο φέτες ψωμί που μπορούν να κλείσουν ανάμεσά τους πλήθος υλικών αλμυρών ή γλυκών και να μας χορτάσουν!

Σάντουιτς με απάκι Κρήτης και κρέμα τυριού (VIDEO)

Ένα σάντουιτς μπορεί να είναι υγιεινό ή ανθυγιεινό, χωριάτικο, εξωτικό, συνηθισμένο, πικάντικο, ελαφρύ, διαιτητικό, παχυντικό, μπλα μπλα μπλα ανάλογα με τι θα το γεμίσουμε! Στην σημερινή ανάρτηση επιλέξαμε υλικά που όλοι μπορούμε να έχουμε στο σπίτι και το σάντουιτς μας είναι χορταστικό, υγιεινό, νόστιμη με εκλεκτή γέμιση και ελληνικό χρώμα!

Σάντουιτς με απάκι Κρήτης και κρέμα τυριού (VIDEO)

Το κρητικό απάκι είναι από τα υλικά που δεν λείπουν από το ψυγείο μου, σας το έχω δείξει άλλωστε σε πολλές συνταγές.  Είναι χοιρινό κρέας –ίσως  οι καλύτερες μερίδες – που μαρινάρονται με ξύδι, αρτύζονται με επιλεγμένα μπαχαρικά και καπνίζονται με κρητικά αρωματικά βότανα. Διατηρείται αρκετό χρόνο, είναι σχεδόν άπαχο και νοστιμίζει ομελέτες, μακαρονάδες, όσπρια, σαλάτες, και βέβαια σάντουιτς!

Σάντουιτς με απάκι Κρήτης και κρέμα τυριού (VIDEO)

Εμείς το θεωρούμε το πιο αγαπημένο μας  υγιεινό αλλαντικό και ευτυχώς τώρα πια το βρίσκουμε όλο το χρόνο. Δείτε τι βγάζει η αναζήτηση του site στη λέξη ΑΠΑΚΙ! 

Σάντουιτς με απάκι Κρήτης και κρέμα τυριού (VIDEO)

Η επιλογή μας από την συγκεκριμένη εταιρία , δεν είναι τυχαία. Ισορροπία στα μπαχαρικά και στο ξύδι, εξαιρετικό κάπνισμα, συσκευασία σε ολόκληρα κομμάτια αλλά και σε φέτες. Ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιηθεί όλο στο άνοιγμα διατηρείται λίγες μέρες στο ψυγείο και για άλλες εφαρμογές. Δεν περιέχει συντηρητικά και έχει τη διάκριση great taste awards!  Στο σημερινό σάντουιτς, ένα από τα αμέτρητα που φτιάχνω με απάκι, συνδυάστηκε με κρέμα φέτας  (είναι άλλωστε το τυρί που βρίσκεται στα περισσότερα ψυγεία)  αλλά οι συνδυασμοί είναι ανεξάντλητοι!

Σάντουιτς με απάκι Κρήτης και κρέμα τυριού (VIDEO)

Υλικά:

1 μπαγκέτα (ή… δείτε παρατηρήσεις) 

150-200gr απάκι ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΑΚΗ

120-150gr τυρί φέτα

2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο για το άλειμμα του τηγανιού

½- 1  κουταλάκι κοκκινοπίπερο

5-6 φύλλα ρόκας ή 2-3 πολύ τρυφερά φύλλα μαρουλιού (πλυμένα και στεγνά)

1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)

Επί το έργον:

Δεν είναι και δύσκολη η παρασκευή του αλλά δείτε το βίντεο για την πλήρη αποσαφήνιση!

Επίσης δείτε τις παρατηρήσεις για …εναλλακτικές!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να μην χάνετε κανένα video! 

Παρατηρήσεις:

  • Αντί μπαγκέτας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος ψωμιού ή πίτας μας αρέσει. Με τη μπαγκέτα όμως είναι και νόστιμο και πολύ ευπαρουσίαστο.
  • Προτιμούμε μαλακή φέτα, αλλά αν είναι σκληρή μπορούμε να τη μαλακώσουμε αν στο λιώσιμο προσθέσουμε 1-2 κουταλιές γάλα ή γιαούρτι. Αντί για φέτα μπορούμε να βάλουμε άλλο τυρί κρέμα.
  • Προτιμώ τη μετατροπή της φέτας σε κρέμα από το να τη βάλω σε κομμάτια γιατί λειτουργεί και ως μέσον «συγκόλλησης» των υλικών και κάνει πιο σταθερό το σάντουιτς. 
  • Διατηρείστε στο στρώσιμο των υλικών τη σειρά φαίνεται στο βίντεο. Δεν θέλουμε να “πανιάσει” το ψωμί μας, ειδικά αν δεν φάμε αμέσως το σάντουιτς και είναι η πιο κατάλληλη γι αυτό…

Καλή όρεξη!

 
Βρείτε τα προϊόντα Κασσάκη σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα εδώ.
 
Το κανάλι της εταιρείας Αφοί Κασσάκη στο youtube εδώ.
 

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος.  Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα  που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο