Vegan/vegetarian

Αθοί γεμιστοί με τυριά

Αθοί γεμιστοί με τυριά

Κολοκυθοανθοί πανέ θα λέγαμε επίσημα!

Λιχουδιά στη σημερινή ανάρτηση, που προέκυψε μάλλον τυχαία αφού όσες φορές γεμίζω αθούς με τυριά τους τηγανίζω βουτηγμένους σε κουρκούτι. Τώρα πες γιατί βιαζόμουνα (ο χυλός πρέπει να σταθεί κανένα εικοσάλεπτο για να «πιάσει» πάνω στα λαχανικά), πες γιατί ήταν λίγοι οι κολοκυθοανθοί μου και βαρέθηκα, τους τηγάνισα αλλιώς! Έφτιαξα κολοκυθολούλουδα πανέ!

Αθοί γεμιστοί με τυριά

Στο τέλος τους πια οι πρώτες κολοκυθιές μας (οι πιο όψιμες δεν έδωσαν ακόμη αθούς), στα αποκηπίσματα όπως λέμε εμείς, και είναι λίγοι οι αθοί για γέμισμα. Επειδή όμως στο τηγάνισμα βάζουμε και τους αθούς από τα φρέσκα κολοκυθάκια, το μεζεδάκι τούτο προσφέρεται και για όσους βρίσκουν κολοκυθάκια με αθό στην αγορά. Μερικοί είναι τόσο φρέσκοι που είναι κρίμα να πεταχτούν. Κι οι δικοί μου μισοί μισοί ήταν, οι «αρσενικοί» που γεμίζουμε συνήθως και των κολοκυθιών.

Αθοί γεμιστοί με τυριά

Μπορώ να πω πως το αποτέλεσμα του παναρίσματος ήταν εφάμιλλο αν όχι καλύτερο του τηγανίσματος με κουρκούτι. Παρόλο που ιδανικά σερβίρονται μόλις τους τηγανίσουμε, ετούτοι εδώ ήταν νόστιμοι και μετά που κρύωσαν.

Αθοί γεμιστοί με τυριά

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Παρατηρήσεις

  • Συνηθίζω να βγάζω τους στήμονες παρόλο που δεν είναι απαραίτητο, επειδή δεν ξέρω αν το μαγείρεμα εξουδετερώνει την αλλεργιογόνο δράση της γύρης.
  • Μπορούμε να αφήσουμε τους γεμισμένους αθούς στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τους τηγανίσουμε, ακόμη και χωρίς το πανάρισμα!
  • Πολύ ωραίος είναι και ο συνδυασμός των αθών με βασιλικό. Μπορούμε λοιπόν να αντικαταστήσουμε τον αβάρσαμο με βασιλικό αν μας αρέσει!
  • To είδος των τυριών είναι ενδεικτικό, μπορούμε να βάλουμε ό,τι έχουμε!

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! Να προσέχουμε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο