Αλμυρά

Σουπιές με σπανάκι και ρύζι

Σουπιές με σπανάκι και ρύζι

Σπανακόρυζο με σουπιές ή σουπιοπίλαφο με σπανάκι;

Ιδού η απορία! Οι συνδυασμοί, εγνωσμένης και αδιαμφισβήτητης νοστιμιάς. Οι σουπιές με σπανάκι είναι από τα καλύτερα νηστίσιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας και μάλιστα και σε κόκκινη και σε λεμονάτη εκδοχή. Το σουπιοπίλαφο πάλι, δεν είναι τόσο διάσημο αλλά είναι δοκιμασμένος και καθιερωμένος συνδυασμός στα παραθαλάσσια μέρη και φυσικά και στον δικό μας Νότο.

Σουπιές με σπανάκι και ρύζι

Η αφορμή για «το όλον», ήρθε όταν θυμήθηκα σχόλιο της φίλης μου της Σοφίας στο facebook. Πριν λίγες μέρες, όταν κοινοποιήσαμε τη λεμονάτη εκδοχή της λεμονάτης σουπιάς με σπανάκι, η Σοφία έγραψε ότι πρόσθεσε ρύζι και έγινε ένα υπέροχο φαγητό. Την εμπιστεύομαι, οπότε σημείωσα στο μυαλό μου να δοκιμάσω κάποια στιγμή την προσθήκη ρυζιού στο φαγητό.

Σουπιές με σπανάκι και ρύζι

Ενώ λοιπόν ο προγραμματισμός μου ήταν «σουπιές με σπανάκι», και μάλιστα σε ποσότητες για 2 άτομα, η ειδοποίηση ότι θα έχω ξαφνικό μουσαφίρη επέβαλλε την αλλαγή προγράμματος. Θυμήθηκα το σχόλιο της Σοφίας με το ρύζι και σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να δοκιμάσουμε την προσθήκη και να αυξήσουμε και τις μερίδες!

Σουπιές με σπανάκι και ρύζι

Το πιάτο μας ενθουσίασε! Το απολαύσαμε όλοι όσοι το δοκιμάσαμε, οπότε πήρε την έγκριση για δημοσίευση. Φυσικά, όπως έχω ξαναγράψει, εμείς στα μαγειρέματα με σουπιές βάζουμε πάντα και το μελάνι τους, οπότε μπορεί κάποιοι να είναι επιφυλακτικοί με το «μαύρο» μας σπανακόρυζο έτσι όπως το βλέπουν στις φωτογραφίες, αλλά σας βεβαιώνω ότι είναι πεντανόστιμο παρόλο που δεν είναι φωτογενές!

Σουπιές με σπανάκι και ρύζι

Παρατηρήσεις

  1. Αν δεν συνηθίζετε το μελάνι, μπορείτε να το παραλείψετε. Αξίζει όμως κάποια στιγμή να κάνετε τη δοκιμή με αυτό ή με άλλα πιάτα που περιέχουν σουπιές. Αναβαθμίζεται πολύ το αποτέλεσμα! Μια αναζήτηση με τη λέξη “σουπιές” στο site θα σας δώσει μερικές ιδέες για μαγειρέματα με σουπιές, πάντα με το μελάνι τους!
  2. Με τις παραπάνω ποσότητες βγαίνουν περίπου 4 μέτριες μερίδες.
  3. Μπορούμε να μαγειρέψουμε το φαγητό μας στη χύτρα ταχύτηταμέχρι το στάδιο που προσθέτουμε το σπανάκι. Ειδικά αν είναι μεγάλες οι σουπιές, είναι σωτήρια…
  4. Για το καθάρισμα της σουπιάς, δίνονται λεπτομέρειες στη συνταγή σουπιές με το μελάνι τους.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο