Μενού εβδομάδας

Μενού 8#:  Από 18-2-2018 ως 24-2-2018

Έτοιμο και σήμερα το μενού μας. Δύο συνολικές προτάσεις για την αυριανή μέρα της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα και πιάτα χωρίς κρέας για την πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής. Ας απέχουμε για λίγο από το κρέας  έστω και για διαφορετικό λόγο ο καθένας μας…

Κλικ στις φωτογραφίες

Κυριακή 18-2-2018

Αποκριάτικο τραπέζι

 

Δευτέρα  19-2-2018

Προτάσεις για την Καθαρά Δευτέρα

 

Τρίτη  20-2-2018

Χειμωνιάτικο τουρλού

 

Τετάρτη  21-2-2018

Ταραμοκεφτέδες από ταραμοσαλάτα (όλο και λίγη θα περίσσεψε…)  και βραστά λαχανικά

 

 

Πέμπτη  22-2-2018

Σουπιές στιφάδο και τηγανητές πατάτες

 

Παρασκευή  23-2-2018

Ρεβύθια ντελμπιέ

 

Σάββατο  24-2-2018

Γαριδομακαρονάδα οικονομική και νόστιμη!

 

Σαλάτες

Ταραμοσαλάτα  κλασική ή με αβοκάντο

Βραστά λαχανικά ή χόρτα

 

Παντζάρια με σάλτσα ταχινιού

 

 

Συνοδευτικά, συμπληρώματα, λιχουδιές

Χοχλιοί μπουμπουριστοί κλασικοί

 

Ή με σπανάκι

 

Βρουβόπιτες τηγανιού

 

Καλαμαράκια του κουτιού με κρασί

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Κέικ σοκολάτας  με αλεύρι ολικής και ελαιόλαδο

 

Κουλουράκια λαδερά λεμονιού

 

Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο

 

Καλά να περάσετε το τριήμερο και Καλή Σαρακοστή! 

 

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές