Μπισκότα με μήλα στο multi ή στο μπλέντερ!

Μπισκότα με μήλα στο multi ή στο μπλέντερ!

Για να κάνουμε τα πικρά γλυκά, μέρες που είναι…

Συνεπείς στις οδηγίες των ειδημόνων έχουμε περιορίσει στο ελάχιστο τις εξόδους μας και προσπαθούμε να βρούμε διεξόδους για να απασχολούμε όχι τόσο τα χέρια μας όσο το μυαλό μας… Στο πλαίσιο αυτό φτιάχτηκαν και αυτά τα μπισκότα με μήλα, σε χρόνο ρεκόρ στο multi,  και μάλιστα εις διπλούν όπως θα δείτε παρακάτω! 

Χωρίς σχολειό, χωρίς δουλειά, χωρίς να μπορούμε να πάμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας αφού είναι απαγορευμένη η επαφή παπουδογιαγιάδων (ειδικά αν υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα) με εγγόνια, περνάμε τη δεύτερη μέρα των αναγκαστικών, αναπόφευκτων, ανεπιθύμητων «διακοπών», με καμιά ταινία, διάβασμα (πάνω στην ώρα και οι καινούριες σπουδές, να έχω κάτι να κάνω, να μη σκέφτομαι τα πιο ζόρικα). Ε, και καμιά επίσκεψη στην κουζίνα για απασχόληση των χεριών. Είμαι της άποψης-αν και απείθαρχο γενικά άτομο- ότι η πειθαρχία είναι απαραίτητη στην συγκεκριμένη περίπτωση και κάθε είδους «επανάσταση» στους επιβαλλόμενους περιορισμούς είναι επικίνδυνη και για μας, και για τους άλλους!  

 Η συνταγή είναι εύκολη, μια πρόταση για απασχόληση που θα γλυκάνει τα περιορισμένα στο σπίτι παιδάκια, αλλά και θα συνοδεύσει τον καφέ και τα ροφήματα των μεγάλων. Μετά λοιπόν το κέικ μήλου στο multi που λατρεύουν οι φίλοι μας και είναι συνεχώς στα δημοφιλή, τώρα τα μπισκότα μήλου στο multi. Απλά, έτσι για την ιστορία, θέλω να καταγράψω άλλη μια «εμπειρία» από δοκιμή συνταγής από διάσημο site. Μα τόσο κακό είναι να δώσουν κάποιοι συνταγή που να βγαίνει;

 

Ξεκίνησα με τις δικές τους ποσότητες και τα μπισκότα βγήκαν στην κυριολεξία μια πλάκα! Κάτι θα βρω να τα κάνω, κανένα τρουφάκι ας πούμε ή βάση σε κάποιο κρεμώδες παρασκεύασμα, αλλά ειλικρινά δεν περίμενα τόση αστοχία από «αξιόπιστη» υποτίθεται σελίδα! Εμ, αν δεν τις φτιάχνεις πρώτα, καλύτερα να μη δημοσιεύεις συνταγές! Το copy-paste τα έχει αυτά 😉 !

Μετατροπή λοιπόν σε όλα, ακόμη και στα υλικά και αυτοσχεδιασμός πάλι! Τα μπισκότα που προέκυψαν είναι μπισκότα μήλου, αλλά είναι άλλα! Σταθερά αλλά όχι σκληρά, φουσκωτά, αφράτα και νόστιμα!  Μαλακά cookies θα έλεγα! Ούτε βούτυρα, ούτε σόδα, ούτε τριμμένο το μήλο που με την ποσότητα αλευριού που δινόταν άφησε εκ των υστέρων τα υγρά του και προέκυψε αυτό που βλέπετε που δεν πιάνεται, δεν στέκει, δεν…

 

Νευρίασα λίγο και με τον εαυτό μου, λες και δεν το έβλεπα το αποτέλεσμα από την υφή του μείγματος! Εδώ λοιπόν η συνταγή μου όπως διαμορρφώθηκε τελικά και έδωσε τα “σουλουπωμένα” μπισκότα μήλου που μας άρεσαν!

 

Υλικά:

1 μεγάλο μήλο (190-200 gr καθαρή σάρκα)

200-220 gr καστανή ζάχαρη

1 αυγό

125 ml ελαιόλαδο

½- 1 κουταλάκι κανέλα

¼ κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο

350 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν

Προσθήκη της τελευταίας στιγμής, 2-3 κουταλιές σταφίδες

Επί το έργον:

Καθαρίζουμε το μήλο. Στο multi βάζουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αυγό, τα μυρωδικά και το μήλο σε κομματάκια. Αλέθουμε καλά, να γίνει ομοιογενής πολτός.

Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν. Ενσωματώνουμε με σπάτουλα και αφήνουμε να περιμένει μέχρι να κάψει ο φούρνος που τον ανάβουμε στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις). Με ένα μικρό κουταλάκι βγάζουμε ποσότητες από το μείγμα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν και οι πάτοι τους. Τα βγάζουμε και τα φυλάσσουμε σε κουτί μπισκότων.

Παρατηρήσεις:

  • Όπως προανέφερα, πρόσθεσα 2-3 κουταλιές σταφίδες την τελευταία στιγμή και ταίριαξαν πολύ. Την επόμενη φορά θα προσθέσω και καρύδια ή τριμμένη σοκολάτα. Οι δοκιμές με τη συνταγή συνεχίζονται, γιατί είναι εύκολη και μας άρεσε!
  • Με τις παραπάνω ποσότητες έφτιαξα 42 μπισκοτάκια και το καλό είναι ότι χώρεσαν στο μπολ του multi. Αν δεν χωρούσαν θα άλεθα σε δεύτερη φάση το μήλο να πάρει και τα υπολείμματα του μείγματος ζάχαρης-λαδιού-αυγού.
  • Μπορούμε να παραλείψουμε το αυγό, αυξάνοντας κατά 50 gr το μήλο. Ο πολτός μήλου συστήνεται ως υποκατάστατο του αυγού, το έχω κάνει σε άλλες συνταγές και πετυχαίνει! Έτσι τα μπισκότα μας γίνονται και νηστίσιμα!
  • Τα μπαχαρικά μπορούν να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις μας. Εμείς αγαπάμε τον συνδυασμό μήλο-κανέλα-γαρύφαλλο, αλλά πολύ επιτυχημένη είναι η αντικατάσταση κάποιου απ’ αυτά με μοσχοκάρυδο ή τριμμένο τζίντζερ. 

Καλά να είστε, καλή δύναμη σε όλους μας!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Print Friendly, PDF & Email