Από τα πιο αγαπημένα υλικά της εποχής! Όσοι δεν έχουν πρόβλημα με την κατανάλωσή τους μπορούν να τα δοκιμάσουν με πολλούς τρόπους, σε πιάτα που μοσχοβολούν Άνοιξη!
Κλικ στις φωτογραφίες
Χλωροκούκια με άνηθο
Ωμά, σε μια σαλάτα όνειρο!
Τηγανητά , ως νόστιμα πράσινα τσιπς
Με μπακαλιάρο και γιαχνερά, ναι με μπακαλιάρο!
Με χοχλιούς και κόκκινη σάλτσα
Με αγκινάρες, τα κλασικά αγκιναροκούκια μας
Με σκορδόφυλλα, πατάτες και ντερμπιέ!
Σαν κουκόφαβα εποχής
Για το τέλος κρατήσαμε το κορυφαίο πιάτο της εποχής τα πικράσταχα με κουκιά και λιανοχοχλιούς!
Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!