Vegan/vegetarian

Αναποδογυρισμένη φρουτόπιτα

Αναποδογυρισμένη φρουτόπιτα

Η πιο εύκολη εκδοχή!

Τα φρούτα αυτής εποχής προσφέρονται για χρήση σε γλυκά. Ήδη υπάρχουν φρουτόπιτες στο site και μάλιστα με φρούτα εποχής. Δείτε τις συνταγές για την tutti frutti αναποδογυρισμένη και για το ρολό-κορμό με φρούτα. Όπως θα διαπιστώσετε, είναι λίγο πιο χρονοβόρες από τη σημερινή.

Αναποδογυρισμένη φρουτόπιτα

Αυτή λοιπόν είναι η πιο εύκολη εκδοχή, μια παρασκευή για καθημερινά απογεύματα και –γιατί όχι- με χαλαρά κυριακάτικα πρωινά! Βέβαια με μια μπάλα παγωτό, γίνεται ωραίο κέρασμα αλλά και επιδόρπιο. Κι όλα αυτά με ελάχιστο κόπο. Ούτε ξεχωριστά χτυπήματα ασπραδιών-κρόκων,  ούτε πολλή προεργασία  στα φρούτα μας. Στο πι και φι!

Αναποδογυρισμένη φρουτόπιτα

Τα  παιδιά την απόλαυσαν. Αφού κανονίστηκε και το μοίρασμα των φρούτων-μια μερίδα με βερίκοκα, μια με φράουλες-ώστε να μην υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις στο σερβίρισμα, η φρουτόπιτά μας «έφυγε» σε χρόνο ρεκόρ! Κι όπως είχε φρούτα και ελαιόλαδο, τολμώ να πως πως είναι σαφώς υγιεινότερη από ετοιματζίδικα συνοδευτικά του πρωινού ροφήματος ή του απογευματινού χυμού.

Αναποδογυρισμένη φρουτόπιτα

Την έφτιαξα με φράουλες και βερίκοκα αυτήν τη φορά, αλλά επιδή οι φράουλες είναι στο τέλος τους, έπεται δοκιμή με κεράσια στη θέση τους. Εμφανισιακά αναβαθμίζεται με τη διχρωμία που τη συνηθίζω άλλωστε σε όλα σχεδόν τα γλυκά αυτού του τύπου. Εξάλλου χρειάζεται η ισορροπία που δίνει το ξινό φρούτο στο γλυκό μας. Έτσι ροδάκινα, μπανάνες και βερίκοκα συνδυάζονται εξαιρετικά-γευστικά και χρωματικά- με φράουλες, κεράσια, βανίλιες και δαμάσκηνα!

Παρατηρήσεις

  1. Αντί αχνοζάχαρη μπορούμε να βάλουμε κανονική ζάχαρη. Θα ελαττώσουμε την ποσότητα σε 100 gr, θα χτυπήσουμε λίγο παραπάνω βέβαια αλλά ίσως είναι πιο εύκολο να έχουμε τέτοια ζάχαρη στο σπίτι…Επίσης καλό είναι να συμπληρώσουμε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ αν υπάρχει ή αλεύρι (συνήθως η ζάχαρη άχνη περιέχει λίγο κορν φλάουρ για να μην γίνεται σαν «τούβλο»).
  2. Αντί αλεύρι που φουσκώνει, μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις με μια τσιμπιά αλάτι και 2 κουταλάκια μπέικιν.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο