Αλμυρά

Χοχλιοί με χόντρο (στάρι) ή ρύζι

Χοχλιοί με χόντρο (στάρι) ή ρύζι

Από τους δημοφιλείς συνδυασμούς! 

Όπως έχω ξαναγράψει οι συνταγές με χοχλιούς θα μπορούσαν να γεμίσουν ένα ολόκληρο βιβλίο. Ένας από τους πιο συχνούς και νόστιμους τρόπους είναι με στάρι σπασμένο ( αυτό που λέμε χόντρο ) ή ρύζι.

Χοχλιοί με χόντρο (στάρι) ή ρύζι

Επί πλέον το συγκεκριμένο πιάτο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα υγιεινού κρητικού φαγητού. Η άριστης ποιότητας πρωτεΐνη των χοχλιών και τα καλά λιπαρά που περιέχουν, συνδυασμένα με τις φυτικές ίνες και τους μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες που περιέχει το στάρι, αποτελούν ένα ιδανικό συνδυασμό. Όταν οι χοχλιοί μαγειρεύονται στην κατσαρόλα, κάνουμε πάντα την διαδικασία που θα περιγράψω. Την ίδια διαδικασία, και στους ανοιξιάτικους σακασμένους και στους καλοκαιρινούς γυρευτούς χοχλιούς.

Χοχλιοί με χόντρο (στάρι) ή ρύζι

Παρατηρήσεις

1) Αν το φτιάξουμε με ρύζι, θα χρησιμοποιήσουμε μόνο 5 κούπες νερό και ο χρόνος βρασμού θα είναι λιγότερος.

2) Πολλές φορές μαζί με την ντομάτα βάζουμε μια πατάτα ή μια πιπεριά ή δυο αγκινάρες κομμένα σε κύβους , ή συνδυασμό τους (το καλοκαίρι μάλιστα οπωσδήποτε κολοκυθάκι ή μελιτζάνα). Δίνουν και χρώμα και νοστιμιά στο πιάτο μας.

3) Το φαγητό μπορεί να γίνει και χωρίς χοχλιούς. Στο τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι, προσθέτουμε ψιλοκομμένα λαχανικά και ντομάτα και συνεχίζουμε όπως παραπάνω.

4) O αριθμός των χοχλιών είναι ενδεικτικός! Αν μας αρέσουν μπορούμε να βάλουμε περισσότερους. Χαρακτηριστικά η μαντινάδα λέει:

Του χόντρου κάθε κουταλιά
θέλει και το χοχλιό τσι
όπως η κάθε κοπελιά
τον αγαπητικό τσι….

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Vita

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο