Πολύχρωμη σαλάτα με καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου (VIDEO)

Υπέροχη σαλάτα και εξαιρετικό πιάτο ακόμη και για δίαιτα!

Είναι η αγαπημένη μας, και όχι μόνο ως σαλάτα! Μπορεί να την έχω φτιάξει και 5 φορές μέσα σ’ ένα μήνα! Για τα γιορτινά και τα οικογενειακά τραπέζια ως σαλάτα αλλά και για πρόχειρο γεύμα ή δείπνο  γιατί όπως θα δείτε «στέκει» και μόνη της. Ειδικά όσοι κάνουν δίαιτα θα την απολαύσουν.

Η ιδέα της είναι ένας αυτοσχεδιασμός με επιρροές από τις διάσημες σαλάτες λάχανου της Ανατολής και της Δύσης. Την δική μας ελληνική-πολίτικη και την coleslaw. Έτσι κι αλλιώς με το λάχανο ανακατεύω πολλά και διάφορα, αλλά αυτή η εκδοχή είναι πλούσια χωρίς να είναι βαριά, νόστιμη χωρίς να είναι πολύ παχυντική και εύκολη αφού μπορούμε να φτιάξουμε έχουμε τα κομμένα λαχανικά στο ψυγείο (και μια ολόκληρη εβδομάδα κρατάνε) και να βάλουμε τις τελικές πινελιές λίγο πριν το σερβίρισμα.

Τι πιο ωραίο και εύκολο από το να γυρίζεις από τη δουλειά και να έχεις μέσα σε λίγη ώρα ένα πολύχρωμο σχεδόν πλήρες πιάτο, ή μια εξαιρετική σαλάτα για να συνοδεύσεις το γεύμα σου;  Αλλά επειδή η τρέχουσα εβδομάδα είναι γιορταστική και όλο και κάποιοι φίλοι μπορεί να μαζευτούν γύρω από τραπέζια, θεωρώ ότι είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις και για τα γιορτινά τραπέζια.

 

Α, κι ένας τρόπος σερβιρίσματος που δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω: εξαιρετική ως γέμισμα σε ψωμάκια σάντουιτς σπιτικά ή του εμπορίου! Μια εύκολη χορταστική λύση!Ακόμη, αν βάλουμε γιαούρτι 2% και παραλείψουμε τη μαγιονέζα έχουμε ένα εξαιρετικό πιάτο διαίτης!

 

 

Το  καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου ΚΑΣΣΑΚΗ  είναι εξαιρετική  επιλογή. Αισθητό χωρίς να είναι βαρύ, αρτυμένο όσο πρέπει, τόσο- όσο σε όλα του θα λέγαμε!

Υλικά:

200-250 gr καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου ΚΑΣΣΑΚΗ

350 gr λάχανο (ζυγισμένο τριμμένο, έτοιμο)

2-3 καρότα

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά

2-3 κλωνιά σέλινο (χρειαζόμαστε και τα τρυφερά κοτσάνια και τα φύλλα)

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλάκι αλάτι

2 κουταλιές  ξύδι

Προαιρετικά, 1/3 κούπας καρύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια

Προαιρετικά, 1 ως 3 καυτερές πιπερίτσες

Για το dressing με γιαούρτι:

300 gr  γιαούρτι της επιλογής μας

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά ξύδι

Αλάτι

Προαιρετικά, 1-2 κουταλιές μαγιονέζα

Ελιές, καρότο, σέλινο για το γαρνίρισμα

Επί το έργον:

Δείτε αναλυτικά τον τρόπο παρασκευής στο βίντεο που ακολουθεί και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να μην χάνετε κανένα βίντεο!

Παρατηρήσεις:

1)Ανάλογα με το σκεύος που θα τη σερβίρουμε μπορεί να χρειαστούμε περισσότερη σάλτσα γιαουρτιού για την επικάλυψη. Συνήθως είναι αρκετό 1-1,5 κεσές πλήρες ή στραγγιστό γιαούρτι.

2)Το σερβίρισμα μπορεί να γίνει και σε πολλά  μικρά μπολ για να τη  βάλουμε σε πολλές θέσεις σε μεγάλο τραπέζι.

3)Μπορούμε να αυξομειώσουμε τις ποσότητες των λαχανικών ανάλογα με ποια μας αρέσουν περισσότερο. Το λάχανο είναι περίπου ίσο σε βάρος με όλα τα υπόλοιπα μαζί.

4)Μετράμε τα σκορδάκια και τις πιπερίτσες (αν βάλουμε) για να τα αφαιρέσουμε όλα και να μην έχουμε κάποιο «ατύχημα».

5)Τα λαχανικά διατηρούνται για μια ολόκληρη εβδομάδα στο ψυγείο όπως προαναφέρω και έτσι συχνά κάνω τη διπλάσια ποσότητα και ολοκληρώνω τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα. Η ίδια η σαλάτα  διατηρείται στο ψυγείο 1-2 μέρες (μερικοί λένε ότι είναι καλύτερη την επόμενη μέρα).  

Δοκιμάστε τη και καλή σας όρεξη!

Βρείτε τα προϊόντα Κασσάκη σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα εδώ.
 
Το κανάλι της εταιρείας Αφοί Κασσάκη στο youtube εδώ.
 

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος.  Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα  που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Print Friendly, PDF & Email