Εύκολες & γρήγορες

Ελαφρύ αλκοολούχο αναψυκτικό με κρασί

Ελαφρύ αλκοολούχο αναψυκτικό με κρασί

Ελάχιστη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, αλλά αυστηρά για ενηλίκους!

Ένα αρωματικό αναψυκτικό σήμερα με ελάχιστη περιεκτικότητα σε αλκοόλ ό,τι πρέπει για να κλείσουμε ένα γεύμα ή για να δροσιστούμε ένα καλοκαιρινό απόγευμα. Αν είστε από εκείνους που δεν θέλετε να ξαναπιείτε κρασί από μπουκάλι που έχει ανοιχτεί πριν από κάποιες μέρες σίγουρα θα βρείτε αυτόν τον τρόπο αξιοποίησης πολύ ενδιαφέροντα! Και δεν εννοώ το πρώτο μπουκάλι -μη βιαστείτε να μου πείτε ότι δεν περισσεύει ποτέ- πολλές φορές ανοίγουμε περισσότερα απ’ όσα χρειάζονται 😉 ! Πόσα πια να κρατήσουμε για μαγειρέματα;

Αρωματισμένο, δροσερό, ευχάριστο στη γεύση και στην όσφρηση, αυτό το αναψυκτικό φτιάχνεται τόσο εύκολα και διατηρείται αρκετές εβδομάδες στο ψυγείο. Μπορεί βέβαια να καταναλωθεί και ως λικέρ ή ως απεριτίφ με 2-3 παγάκια αλλά εμείς το απολαμβάνουμε καλύτερα με την προσθήκη ανθρακούχου νερό. Ειδικά με το αρωματισμένο ανθρακούχο που προτείνω παρακάτω είναι εξαιρετικό.

Ελαφρύ αλκοολούχο αναψυκτικό με κρασί

Όχι, δεν είναι νερωμένο κρασί…Θα μπορούσε να πει κανείς πως θυμίζει την ισπανική sangria αλλά εδώ το μείγμα βράζεται ενώ το χαρακτηριστικό άρωμα το δίνει η αμπερόζα όπως λέμε στην Κρήτη την αρμπαρόριζα. Επίσης περιέχει νερό που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα έχει πολύ μικρότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ από την ισπανική sangria.

Ελαφρύ αλκοολούχο αναψυκτικό με κρασί

Μου είχαν δώσει τη συνταγή ως λικέρ αμπερόζας, αλλά τελικά όπως προανέφερα σε μας αρέσει καλύτερα η εκδοχή του σερβιρίσματος με ανθρακούχο νερό. Αυτό το σερβίρισμα ελαττώνει ακόμη περισσότερο το αλκοόλ σε κάθε ποτήρι γεγονός που δικαιολογεί τον τίτλο της συνταγής κατά τη γνώμη μου.

 

Αλλά ας δούμε πώς θα το φτιάξουμε…

Παρατηρήσεις

  • Μπορούμε να αναμείξουμε 2 διαφορετικά κρασιά.
  • Στις φωτογραφίες έχω χρησιμοποιήσει ξηρό κόκκινο κρασί κρητικής ετικέττας, αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε με όποιο κρασί έχουμε με διαφορές βέβαια στο γευστικό αποτέλεσμα, αλλά πάντα νόστιμο!
  • H ζάχαρη μπορεί να είναι καστανή (εμείς την προτιμούμε) και αν το κρασί είναι γλυκό μπορούμε και να την παραλείψουμε εντελώς!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο