Αλμυρά

Γαρίδες με λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας

Γαρίδες με λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας

Εξαιρετικός μεζές με ελάχιστα υλικά!

Φτωχικό βέβαια δεν τον λες παρ’ όλη τη λιτότητά του, με δεδομένο ότι για την παρασκευή του είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μεγαλούτσικες γαρίδες που δεν είναι και πολύ φθηνές. Όχι ότι δεν γίνεται και με μικρές. Μια χάρα γίνεται, ακόμη και με αποφλοιωμένες κατεψυγμένες γαρίδες και θα πω παρακάτω πώς το εννοώ αυτό.

Γαρίδες με λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας

Μιας όμως και η εβδομάδα που αρχίζει αύριο, έχει 2-3 ευκαιρίες για τραπεζώματα, προτίμησα να δείξω αυτό το ορεκτικό με κάπως μεγαλύτερες γαρίδες. Εμείς, δυο άνθρωποι όλοι κι όλοι στο σπίτι και με αρκετούς διατροφικούς περιορισμούς πια, αντέχουμε κάποιες παραπάνω δαπάνες και οι γαρίδες ναι, είναι ακριβές αλλά όχι απλησίαστες…

Γαρίδες με λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας

Καταλαβαίνω ότι για περισσότερα άτομα το κόστος αυξάνεται με τις μεγάλες γαρίδες, αλλά έτσι κι αλλιώς για ορεκτικό πιάτο πρόκειται και λόγω του αλκοόλ που περιέχει δεν συστήνεται για μικρά παιδιά. Ας φτιάξουμε γαριδομακαρονάδα για τα μικρά παιδάκια μας κι ας απολαύσουμε το “αλκοολούχο” πιάτο οι ενήλικες. Και επειδή η νοστιμιά του κατά τη γνώμη μου είναι κυρίως στη σάλτσα, ακόμη και με τις μικρές αποφλοιωμένες γαρίδες μπορούμε να το απολαύσουμε!

Γαρίδες με λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας

Εδώ το προτείνω ως ορεκτικό σε «γεύμα για δύο», μέρες που είναι και που συνηθίζονται τα ροζουλί πιάτα ;-). Αλλά,  όπως σχεδόν όλα τα πιάτα με γαρίδες, μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι ή ζυμαρικό και να το μετατρέψουμε σε πλήρες πιάτο. Σε μεγαλύτερες ποσότητες γίνεται ωραιότατο μεζεδάκι μέχρι να έλθουν τα κυρίως, και μάλιστα ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο!

Γαρίδες με λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας

Παρατηρήσεις

  1. Ακόμη και με σχετικά μεγάλες γαρίδες (οι δικές μου ήταν μεσαίες προς μεγάλες- 180 γραμμάρια οι 6 γαρίδες, ζυγισμένες καθαρισμένες), η όλη διαδικασία του μαγειρέματος παίρνει περίπου 10 λεπτά.
  2. Αν δεν έχουμε ούζο ή λευκό κρασί χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε άγλυκο ποτό διαθέτουμε κατά προτίμηση λευκό (τσίπουρο, βότκα, κλπ…).
  3. Σπάνια χρειάζεται αλάτι αυτό το πιάτο. Ίσως είναι αρκετό αυτό που έχει η μουστάρδα (και τα πιο πολλά θαλασσινά είναι «αλατισμένα»…). Πριν αποσύρουμε από το μάτι δοκιμάζουμε λίγο τη σάλτσα και πράττουμε ανάλογα!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο