Διατροφή & υγεία

Η “επόμενη μέρα” των εορτών για τη διατροφή μας!

Η “επόμενη μέρα” των εορτών για τη διατροφή μας!

Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μόλις τελείωσαν, ωστόσο το “διατροφικό ξεσάλωμα” μας άφησε πίσω παραπανίσια κιλά, έντονο αίσθημα φουσκώματος καθώς και πολλές τύψεις.

Παρακάτω, σας παραθέτουμε 3 συμβουλές-βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε με την σειρά έτσι ώστε να επανέλθετε γρήγορα αλλά και με ασφάλεια στα κιλά που είχατε πριν τις γιορτές.

Βήμα 1. Αποφύγετε τις δίαιτες εξπρές ή αποτοξίνωσης. Ήδη ο μεταβολισμός σας έχει υποστεί ένα σοκ λόγω της απότομης πρόσληψης λιπαρών τις ημέρες των εορτών, οπότε είναι ακόμα χειρότερο να υποστεί και ένα δεύτερο σοκ κόβοντας απότομα θερμίδες αλλά και λιπαρά. Προσπαθήστε να του δώσετε χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Βήμα 2. Ξεκινήστε την πρώτη εβδομάδα προσθέτοντας λίγο παραπάνω ποσότητα φαγητού στα  γεύματα που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα. Αυτό θα πρέπει να το κάνετε διότι τα παραπάνω κιλά που βάλατε αλλά και η κατανάλωση παραπάνω λιπαρών έχει ως αντίκτυπο την αύξηση της όρεξης σας. Άρα η πείνα που θα νιώθετε ειδικά τις πρώτες 2-3 ημέρες θα είναι πολύ περισσότερη από αυτή που είχατε να αντιμετωπίσετε πριν τις γιορτές.

Βήμα 3. Ενυδατωθείτε. Ιδίως την πρώτη εβδομάδα προσπαθήστε να αυξήσετε την πρόσληψη νερού κατά 1 λίτρο από το συνηθισμένο νερό που πίνετε ημερησίως. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτοξινωθεί πιο γρήγορα ο οργανισμός σας δημιουργώντας ένα περιβάλλον για καλύτερες καύσεις. Εκτός από νερό μπορείτε να πιείτε και κάποιο αφέψημα όπως χαμομήλι, τσάι, καφέ κλπ. Επίσης το νερό θα βοηθήσει στο να νιώσετε μία πληρότητα και θα μειώσει το ποσοστό της όρεξης σας.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι τα κιλά που πήρατε δεν μπορούν να φύγουν σε μία ημέρα οπότε θα πρέπει να κάνετε υπομονή και σωστό σχεδιασμό έτσι ώστε να μην απελπιστείτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Γιώργος Αντάσουρας

Ο Γιώργος έχει γεννηθεί στα Χανιά όπου και κατοικεί με τη σύζυγο και τα 2 παιδιά του. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Έχοντας αποκτήσει πολύπλευρη εργασιακή εμπειρία, από το 2010 έως και σήμερα λειτουργεί την δική του ανεξάρτητη Διαιτολογική Μονάδα με έδρα τα Χανιά εισάγοντας ένα νέο τρόπο διατροφής αλλά και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας με ειδικό τμήμα Συμβουλευτικής αλλά και με εξειδικευμένο εξοπλισμό καταπολεμώντας το τοπικό λίπος. Το πελατολόγιο του καλύπτει όλη τη γκάμα ασθενειών και παθήσεων, που συσχετίζονται με τη διατροφή, την παιδική διατροφή, καθώς και τις ομάδες (π.χ. εγκύους, αθλητές) που έχουν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο