Αλμυρά

Κρασάτες χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι

Κρασάτες χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι

Μπριζόλες στα γρήγορα , νόστιμες και μαλακές

Οι μπριζόλες στα κάρβουνα είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα παντού και πάντα. Τι κάνουμε όμως όταν ο χρόνος και ο χώρος  δεν μας επιτρέπει να ανάβουμε κάρβουνα; Μια πολύ καλή λύση είναι το τηγάνι. Στην ουσία οι μπριτζόλες τηγανιού δεν είναι …τηγανητές.
Ψήνονται στο τηγάνι.
Κρασάτες χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι
Θέλουν ένα καλό αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι, ένα καλό κόκκινο ή ροζέ κρασί και ελάχιστο σχετικά χρόνο, ιδιαίτερα αν τις έχουμε έστω ελαφρά μαρινάρει από πριν! Οι μπριζόλες στο τηγάνι πετυχαίνουν πάντα, και γίνονται ιδιαίτερα μαλακές . Το  κρασάκι τους δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά.
Κρασάτες χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι
Προσοχή όμως! Ενώ οι μοσχαρίσιες μπριζόλες μπορούν να είναι μέτρια ή ακόμη και λίγο ψημένες (ανάλογα το σίτεμά τους), οι χοιρινές μπριζόλες πρέπει να είναι καλοψημένες, γι αυτό χρειαζόμαστε και υγρά στο ψήσιμό τους!
Κρασάτες χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι

Παρατηρήσεις

1)Καλό είναι οι μπριζόλες που προορίζονται για τηγάνι να είναι λεπτές. Ιδανικές είναι από το λαιμό του ζώου.

2) Μπορούμε να βάλουμε όλο το κρασί στο πρώτο σβήσιμο, αλλά εγώ αφήνω λίγο για να «μαζέψει» εκείνη τη νόστιμη κρούστα που αφήνουν στο τηγάνι οι μπριζόλες καθώς ψήνονται. Γι αυτό δεν βάζω και περίσσιο ελαιόλαδο…

3)Μπορούμε να τις αφήσουμε να μαρινάρονατι στο ψυγείο ως και 24 ώρες πριν τις μαγειρέψουμε. Επίσης μπορούμε  να προσθέσουμε στο μαρινάρισμα ελάχιστο ξύδι. Το ξύδι εκτός από το ότι δίνει γεύση και μαλακώνει τα κρέατα, είναι ασπίδα για τη σαλμονέλα.

4)Στο σερβίρισμα τους ταιριάζουν πολύ οι μαριναρισμένες ροδέλες κρεμμυδιών.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Vita

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο