Άρθρα

Τα “Οινοτικά” πάνε στα Χανιά 24-25/2!

Τα “Οινοτικά” πάνε στα Χανιά 24-25/2!

Αυτό το σαββατοκύριακο η “καρδιά” του κρητικού κρασιού “χτυπάει” στα Χανιά!

Για 16η χρονιά μας υποδέχονται οι οινοποιοί της Κρήτης στην Έκθεση «ΟιΝοτικά» στα Χανιά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, μέσα στον Φεβρουάριο.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, να δοκιμάσουν τις νέες και παλαιές εσοδείες από 35 Κρητικά Οινοποιεία, να μιλήσουν με τους οινοποιούς και να ενημερωθούν για τις συλλογικές δράσεις που κάνει το Wines of Crete. Στην έκθεση θα λειτουργεί και οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού όπου οι φιάλες θα πωλούνται σε συμβολική τιμή και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον Σύλλογο “Ορίζοντας”.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

12:30 – 14:00 | Masterclass “Νέες αφίξεις”

Θέλετε να δοκιμάσετε ό,τι νέο κρασί κυκλοφορεί φέτος στην Κρήτη; Η Υρώ Κολιακουδάκη, Dip WSET, έχει συλλέξει τις νέες κυκλοφορίες από όλα τα οινοποιεία για να τις δοκιμάσετε μαζί και να σας τις παρουσιάσει με κάθε λεπτομέρεια.

15:30 – 16:30 | Σεμινάριο κρασιού στα Αγγλικά: «Get to know the wines in your new home. Introduction to Cretan wines»

Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι έχουν έρθει από το εξωτερικό και πια διαμένουν στο νησί. Η οινοχόος Άννα Μαρία Καμπουράκη, θα μιλήσει για την ιστορία του κρητικού κρασιού, τις Κρητικές ποικιλίες και περιοχές, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και γευστική δοκιμή.

Καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης θα μπορείτε να ενημερωθείτε για μια νέα συνεργασία του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, το έργο WineΜanΤour, που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο του Geisenheim σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και άλλους ακαδημαϊκούς και μη εταίρους από τον χώρο του οίνου, με βασικό στόχο την δημιουργία ενός μεταπτυχιακού προγράμματος στον Οινοτουρισμό.

Τα “Οινοτικά” πάνε στα Χανιά 24-25/2!

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

[12:00 – 20:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

[12:00 – 20:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες

Εισιτήρια θα βρείτε ΕΔΩ

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της έκθεσης, τα εισιτήρια, αλλά και πως θα δηλώσετε συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις, στο www.winesofcrete.gr και στην σελίδα www.facebook.com/winesofcrete

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Μανόλης Κουκουρίκος

Ο Μανόλης είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του εμπορικού κομματιού του cretangastronomy.gr. Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και καταρτίστηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Digital Marketing. Η σχέση του με το φαγητό έχει περάσει από πολλά στάδια (ναι έχει υπάρξει και street food junkie) και εξελίσσεται καθημερινά αλλά πλέον έχοντας και σαν οδηγό τη σελίδα, η μαγειρική αποτελεί μια αγαπημένη του ασχολία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο