VIDEOS

Μπουγάτσα σερβιρισμένη αλλιώς! (VIDEO)

Μπουγάτσα σερβιρισμένη αλλιώς! (VIDEO)

Γλυκό της τελευταίας στιγμής!

Κυριακάτικα φέτος τα Χριστούγεννα, κι αυτό σημαίνει πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα «τρέχουν» μέχρι την τελευταία στιγμή για ψώνια και για δουλειές που δεν γίνεται να περιμένουν. Ευτυχώς υπάρχουν πια στο εμπόριο προϊόντα καλής ποιότητας που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας για αλμυρές και γλυκές λιχουδιές.

Μπουγάτσα σερβιρισμένη αλλιώς! (VIDEO)

Το έχω ξαναγράψει πως σχεδόν πάντα έχω στην κατάψυξη τυροπιτάκια και χορτοπιτάκια για το κέρασμα της στιγμής, για «μια ρακή στο πόδι»! Κι όταν έχουν στερέψει τα δικά μου, υπάρχουν τα έτοιμα εφάμιλλα των σπιτικών, από «Τα μερακλίδικα» της οικογένειας Κυριακάκη! Χορτοπιτάκια, μυζηθροπιτάκια γλυκά και αλμυρά και εξαιρετικές μαραθόπιτες τις οποίες έχουμε δοκιμάσει και σε σαλάτες όπως έχω ξαναδείξει!

Μπουγάτσα σερβιρισμένη αλλιώς! (VIDEO)

Η σημερινή ανάρτηση είναι πρόταση για επιδόρπιο στα οικογενειακά και φιλικά μας τραπέζια. Δοκιμάσαμε πρόσφατα τις μπουγάτσες της εταιρείας με διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος, έτσι για ποικιλία και ενθουσιαστήκαμε! Μερικοί «ψήφισαν» την μπουγάτσα με τη σάλτσα μελιού, μερικοί τη μπουγάτσα με σάλτσα σοκολάτας και οι πιο παραδοσιακοί έμειναν στον κλασικό τρόπο σερβιρίσματος!

Μπουγάτσα σερβιρισμένη αλλιώς! (VIDEO)

Τελικά είχαμε τρία γλυκά στο τραπέζι μας, όλα νόστιμα, όλα εγγυημένης ποιότητας και μάλιστα ετοιμασμένα σε χρόνο ρεκόρ! Λίγο πριν τα χρειαστούμε, όσο απολαμβάνουμε το κυρίως γεύμα, οι μπουγάτσες ψηνόταν στον φούρνο και οι σάλτσες ετοιμάστηκαν στο άψε σβήσε! Θεώρησα λοιπόν ότι είναι μια καλή πρόταση για όσους τρέχουν μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά θέλουν να έχουν ένα ωραίο και γλυκό κλείσιμο στο τραπέζι τους! Έτσι κι αλλιώς, η κατανάλωση μπουγάτσας είναι μέσα στα έθιμα των ημερών. Ας την δούμε λοιπόν και με διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος!

Μπουγάτσα σερβιρισμένη αλλιώς! (VIDEO)

Παρατηρήσεις

  1. Οι μπουγάτσες είναι χωρισμένες σε 8 μερίδες. Πιστεύω ότι κανείς δεν μένει στη μια… Υπολογίστε πόσες θα ψήσετε ανάλογα με τα άτομα που θα έχετε στο τραπέζι σας.
  2. Η σάλτσα σοκολάτας μπορεί να γίνει και πιο πηκτή αν αλλάξουμε την αναλογία κρέμας γάλακτος-σοκολάτας σε 1,5:1 (Εδώ είναι 2:1). Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο ανθό αλατιού στην παρασκευή της!
  3. Οι σάλτσες μπορούν να είναι έτοιμες και από πριν.
  4. Εννοείται ότι οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να αλλάξουν. Φροντίζουμε να υπάρχει ποικιλία χρωμάτων για να δώσουμε γιορτινό χρώμα στο τραπέζι μας!
  5. Η δική μας επόμενη δοκιμή θα γίνει με σάλτσα καραμέλας 😉

Καλά Χριστούγεννα, με Ειρήνη, Υγεία και Χαρά σε όλον τον Κόσμο!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο