Vegan/vegetarian

Τρουφάκια σοκολάτας με καρύδια και πορτοκάλι

Τρουφάκια σοκολάτας με καρύδια και πορτοκάλι

Έχουμε Αντώνη και – αν και είναι μακριά μας -εμείς τον γιορτάζουμε! Και την αρτοπλασία μας την κάναμε, και το γλυκάκι μας θα κεράσουμε, κι ευχές θα δεχτούμε.

Τρουφάκια σοκολάτας με καρύδια και πορτοκάλι

Χρόνια πολλά σε όλους τους Αντώνηδες και τις Αντωνίες. Να είναι γεροί και τυχεροί κι ευτυχισμένοι. Να τους χαίρεστε όσοι τους έχετε και να χαιρόμαστε κι εμείς τον δικό μας.Κερνάω λοιπόν  και φέτος κάτι σοκολατένιο, με λικέρ φυσικά, όπως  συνηθίζουμε σε όλες τις γιορτές τις ονομαστικές .

Τρουφάκια σοκολάτας με καρύδια και πορτοκάλι

Είπα να αλλάξω τα  περυσινά σοκολατάκια, με τρουφάκια  εξίσου επιτυχημένα και νόστιμα. Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο συνδυασμός σοκολάτα-καρύδι- πορτοκάλι είναι από τους πιο επιτυχημένους της ζαχαροπλαστικής. Αν προσθέσουμε δε και ένα σφηνάκι ποτό  η γεύση απογειώνεται…

Παρατηρήσεις

1)Αντί κρέμα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.
2)Μπορούμε να βάλουμε ό,τι γλυκό του κουταλιού μας αρέσει, σχετικά σκληρό, όπως σύκο, μελιτζανάκι, κυδώνι κλπ αλλά θεωρώ ότι με τα εσπεριδοειδή έχουμε τον καλύτερο συνδυασμό.Επίσης αντί καρύδια μπορούμε να βάλουμε φουντούκια ή αμύγδαλα καβουρντισμένα και κοπανισμένα.
3) Μπορούμε να τα καλύψουμε με τριμμένο καρύδι  ή αμύγδαλο, ή να  συνδυάσουμε λίγα απ’ όλα…
4)Μπορούμε να αλλάξουμε τις ποσότητες των υλικών κατά βούληση… Δηλαδή κάνουμε μια γκανάς σοκολάτας με τόσα ml κρέμας γάλακτος όσα τα γραμμάρια της σοκολάτας (δηλαδή σχετικά αραιή) και προσθέτουμε κοπανισμένο καρύδι, ψιλοκομμένα γλυκάκια και αλεσμένα μπισκότα, τόσα όσα χρειάζονται για να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται σε τρουφάκια.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο