Vegan/vegetarian

Παξιμαδάκια λαδιού

Ίσως  τα καλύτερά μου παξιμαδάκια! 

 

Κάθε καλοκαίρι , όταν ετοιμαζόμασταν για τη θάλασσα, η μάνα μου εκτός των άλλων ετοίμαζε και ένα σωρό βουτήματα για να κρατάμε μαζί μας.

Στο πρωινό μας, στο απογευματινό με λίγο τυρί ή με μια δροσερή βυσινάδα, αλλά και στον καφέ που πίνανε με τις φιλενάδες της τα παξιμαδάκια που σας δίνω ήταν απαραίτητα γιατί είναι νόστιμα, υγιεινά, και αυτό που λέμε …σαν αφρός.

Ακόμα και τώρα που έχω κάνει αμέτρητες συνταγές θεωρώ αυτή τη συνταγή ιδιαίτερα νόστιμη και υγιεινή.Γίνονται πάρα πολλά οπότε μπορείτε να κάνετε τη μισή δόση.

Παρατηρήσεις

1)Όταν λέμε κανέλα βρασμένη εννοούμε να βράσουμε σε νερό ξυλάκια κανέλας και να αφήσουμε να κρυώσει το νερό αυτό με την κανέλα μέσα.Βάζουμε λίγο παραπάνω νερό απ’ όσο λέει η συνταγή (γιατί εξατμίζεται με το βρασμό) και αφήνουμε να βράσει γύρω στα 5 λεπτά.
2)Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε αντί καρύδια, αμύγδαλα ή και σταφίδες.Και αντί κανελογαρύφαλλα ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
3)επειδή δεν είναι πολύ πολύ γλυκά ταιριάζουν θαυμάσια με μια καλή κρητική γραβιέρα , με γλυκιά μυζήθρα ή με άλλο ήπιας γεύσης τυρί.

 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Vita

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές