Κάθε πράμα στον καιρό του: Τα Ανοιξιάτικα!

 Η καλύτερη εποχή για πρασινάδες!

 

Κλικ στις “πορτοκαλί” λέξεις! 

 

Υποστηρίζουμε την εποχικότητα στην κουζίνα μας και προτείνουμε ανοιξιάτικα προϊόντα που αγαπάμε! Με κλικ στις λέξεις με ποστοκαλί χρώμα θα δείτε αρκετές συνταγές που περιέχουν το συγκεκριμένο υλικό. Κάναμε δηλαδή την αναζήτηση πριν από σας, για να σας προτείνουμε εποχικές συνταγές από το site.

Ανάμεσά τους και κάποιες για να  συντηρήσουμε ανοιξιάτικα προϊόντα. Γιατί αμπελόφυλλα, παντζάρια, και αγκινάρες μπορούν να διατηρηθούν εύκολα αλλά και φράουλες και δέσπολα μπορούν να δώσουν εξαιρετικές μαρμελάδες! 

 

Αγκινάρες και κουκιά, μαρούλια και κρεμμυδάκια, παντζάρια,  σπαράγγια, σέσκουλα και  σπανάκια και λάπαθα! Αρακάς στις δόξες του και καρότα για να τον μαγειρέψουμε! Πικράσταχα και τσιμπιτά ραδίκια και αντίδια για να βράσουμε.

Σταμναγκάθι και αβρωνιές δωρεάν για τους τυχερούς που μπορεί να βρουν μόνοι τους ή μπορούν να πληρώσουν τις κάπως τσουχτερές τιμές τους.

 

Παρόλο που τα μάραθα λένε οι παλιοί κρητικοί πως δεν τα μαζεύουμε το Μάιο, σίγουρα υπάρχουν ακόμη αρκετά τρυφερά φυλλαράκια  στις αγριομαραθιές και άφθονα καλλιεργημένα.  

Τα κληματόφυλλα  τρυφερά για τα καλύτερα ντολμαδάκια αυτή την εποχή.  Στις σαλάτες μας το αβοκάντο προσθέτει ωφέλιμα λιπαρά αλλά και λίγες παραπάνω θερμίδες! Ραπανάκια, φρέσκα σκόρδα και μανιτάρια επίσης σε αφθονία.  Επίσης σε λίγο θα εμφανιστούν οι φρέσκες ανοιξιάτικες πατάτες.

Από φρούτα είναι στο τέλος τους τα εσπεριδοειδή αλλά έχουμε φράουλες (διαλέξτε βιολογικές, πολλά ακούγονται για την επιβάρυνσή τους…)   και μπανάνες.  Σιγά σιγά κάνουν την εμφάνισή τους τα δέσπολα (μούσμουλα).

Βρίσκουμε βέβαια μήλα και αχλάδια αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι αυτή την εποχή είναι εισαγόμενα ή από ψυγεία.

Τα ψάρια είναι άφθονα πια και βρίσκουμε ποικιλίες για κάθε γούστο και για κάθε βαλάντιο! Από σαρδέλες, γόπες και μαρίδες ως τσιπούρες μπαρμπούνια και συναγρίδες! Αρκετά είναι και τα θαλασσινά.

Από κρεατικά,  στα καλύτερά τους αυτή την εποχή τα αμνοερίφια που τα μαγειρεύουμε με φρέσκα λαχανικά αλλά πάντα ευπρόσδεκτα και όλα τα υπόλοιπα!

Και βέβαια τα φρέσκια  τυριά και ιδιαίτερα τα μαλακά και τα κρεμώδη  είναι πολύ καλή επιλογή για το τραπέζι μας! 

Κάθε πράγμα είναι καλύτερο για την υγεία μας και πιο νόστιμο όταν είναι στον καιρό του! 

Απολαύστε τα προϊόντα της Άνοιξης!

Print Friendly, PDF & Email