Μη κατηγοριοποιημένο

Κάθε πράμα στον καιρό του: Τα Ανοιξιάτικα!

Κάθε πράμα στον καιρό του: Τα Ανοιξιάτικα!

 Η καλύτερη εποχή για πρασινάδες!

Κάθε πράμα στον καιρό του: Τα Ανοιξιάτικα!

 

Κλικ στις “πορτοκαλί” λέξεις! 

 

Υποστηρίζουμε την εποχικότητα στην κουζίνα μας και προτείνουμε ανοιξιάτικα προϊόντα που αγαπάμε! Με κλικ στις λέξεις με ποστοκαλί χρώμα θα δείτε αρκετές συνταγές που περιέχουν το συγκεκριμένο υλικό. Κάναμε δηλαδή την αναζήτηση πριν από σας, για να σας προτείνουμε εποχικές συνταγές από το site.

Κάθε πράμα στον καιρό του: Τα Ανοιξιάτικα!

Ανάμεσά τους και κάποιες για να  συντηρήσουμε ανοιξιάτικα προϊόντα. Γιατί αμπελόφυλλα, παντζάρια, και αγκινάρες μπορούν να διατηρηθούν εύκολα αλλά και φράουλες και δέσπολα μπορούν να δώσουν εξαιρετικές μαρμελάδες! 

Κάθε πράμα στον καιρό του: Τα Ανοιξιάτικα!

Αγκινάρες και κουκιά, μαρούλια και κρεμμυδάκια, παντζάρια,  σπαράγγια, σέσκουλα και  σπανάκια και λάπαθα! Αρακάς στις δόξες του και καρότα για να τον μαγειρέψουμε! Πικράσταχα και τσιμπιτά ραδίκια και αντίδια για να βράσουμε.

Κάθε πράμα στον καιρό του: Τα Ανοιξιάτικα!

Σταμναγκάθι και αβρωνιές δωρεάν για τους τυχερούς που μπορεί να βρουν μόνοι τους ή μπορούν να πληρώσουν τις κάπως τσουχτερές τιμές τους.

Κάθε πράμα στον καιρό του: Τα Ανοιξιάτικα!

Παρόλο που τα μάραθα λένε οι παλιοί κρητικοί πως δεν τα μαζεύουμε το Μάιο, σίγουρα υπάρχουν ακόμη αρκετά τρυφερά φυλλαράκια  στις αγριομαραθιές και άφθονα καλλιεργημένα.  

Κάθε πράμα στον καιρό του: Τα Ανοιξιάτικα!

Τα κληματόφυλλα  τρυφερά για τα καλύτερα ντολμαδάκια αυτή την εποχή.  Στις σαλάτες μας το αβοκάντο προσθέτει ωφέλιμα λιπαρά αλλά και λίγες παραπάνω θερμίδες! Ραπανάκια, φρέσκα σκόρδα και μανιτάρια επίσης σε αφθονία.  Επίσης σε λίγο θα εμφανιστούν οι φρέσκες ανοιξιάτικες πατάτες.

Κάθε πράμα στον καιρό του: Τα Ανοιξιάτικα!

Από φρούτα είναι στο τέλος τους τα εσπεριδοειδή αλλά έχουμε φράουλες (διαλέξτε βιολογικές, πολλά ακούγονται για την επιβάρυνσή τους…)   και μπανάνες.  Σιγά σιγά κάνουν την εμφάνισή τους τα δέσπολα (μούσμουλα).

Κάθε πράμα στον καιρό του: Τα Ανοιξιάτικα!

Βρίσκουμε βέβαια μήλα και αχλάδια αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι αυτή την εποχή είναι εισαγόμενα ή από ψυγεία.

Κάθε πράμα στον καιρό του: Τα Ανοιξιάτικα!

Τα ψάρια είναι άφθονα πια και βρίσκουμε ποικιλίες για κάθε γούστο και για κάθε βαλάντιο! Από σαρδέλες, γόπες και μαρίδες ως τσιπούρες μπαρμπούνια και συναγρίδες! Αρκετά είναι και τα θαλασσινά.

Κάθε πράμα στον καιρό του: Τα Ανοιξιάτικα!

Από κρεατικά,  στα καλύτερά τους αυτή την εποχή τα αμνοερίφια που τα μαγειρεύουμε με φρέσκα λαχανικά αλλά πάντα ευπρόσδεκτα και όλα τα υπόλοιπα!

Κάθε πράμα στον καιρό του: Τα Ανοιξιάτικα!

Και βέβαια τα φρέσκια  τυριά και ιδιαίτερα τα μαλακά και τα κρεμώδη  είναι πολύ καλή επιλογή για το τραπέζι μας! 

Κάθε πράμα στον καιρό του: Τα Ανοιξιάτικα!

Κάθε πράγμα είναι καλύτερο για την υγεία μας και πιο νόστιμο όταν είναι στον καιρό του! 

Απολαύστε τα προϊόντα της Άνοιξης!

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο